Annons

Mycket har hänt i Hockeyettan

Sport Mikael Gath och Andreas Lilja i Kristianstad, men ingen Agust Carlsson i Helsingborg. Här är en del av vad som hänt i Hockeyettan.
Sport • Publicerad 13 september 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

KALLINGE RONNEBY, som är en av fyra klubbar vilka spelar på dispens på grund av licenskraven i vinter, har bytt tränare. Assisterande coachen Jocke Andersson, från Osby, är dock kvar men får nu Charlie Franzén i båset istället för Per Ljusteräng som flyttat till allsvenska Tingsryd. Bland mycket starka nyförvärv finns backarna Eric Backman (Huddinge) och Nicklas Sjölund (Väsby/Vita Hästen) samt forwards Niclas Lehman (Västerås), Stefan Söder (Pantern) och Kristianstadsduon Daniel Andersson och Viktor Holmkvist.

KRISTIANSTADS IK har visserligen tappat starka namn men ändå gasat in några andra starka spelare i sin dispenstrupp. Mest meriterade dock är de nya tränarna Mikael Gath och Andreas Lilja som bland annat plockat in Tyringes bäste back förra säsongen, Christoffer Rasch och Alexander Edström från Troja. På forwardssidan finns en annan Tyringebekanting Tobias Dyk men också Daniel Håkansson (Dalen) och rutinerade Victor Löfstedt (Oskarshamn).

Annons

TROJA LJUNGBY som åkte ur Hockeyallsvenskan, har byggt om rejält och föryngrat med bekanta spelare som Mikael Roslund (HA74) och Johan Lindholm (Huddinge). Killar vi sett i Tyringe men även målvakten Wictor Ragnewall från Oskarshamn och Anton Svensson (Dalen) är nya. Försäsongen har dock varit svajig för nye tränaren Roger Forsberg (hämtad från Västervik). 1–2 mot Halmstad och dubbla förluster mot Dalen i träningsspelet är några oväntade resultat.

NYBRO ser ut att gå in i serien med en bred trupp under ledning av nye finländske tränaren Sami Lehtinen. Ett par intressanta nyförvärv är Patrik Nilsson från Vita Hästen och förre Tyringebacken William Wennström som lämnar sin moderklubb Troja Ljungby för seriekonkurrenten.

HALMSTAD, där tränaren Fredrik Johansson går in på sin tredje säsong, har tappat hela sin starka förstalina och totalt otäcka 160 poäng från förra säsongen. Man har istället fyllt på med spelare som backen Sakarias Andersson och forwards Philip Hjelmgren och Ludvig Boquist, samtliga Gislaved. Men även förra säsongens Tyringecenter Anton Malmberg spelar numera i Sannarpshallen.

HELSINGBORG och tränaren Tim Brithén kommer till spel med seriens yngsta lag. Borta är rutinerade kvalitetsspelare som Agust Carlsson och Daniel Åhsberg. Juniorer från bland annat Rögle har fyllt på men laget behöver säkert ganska lång tid för att växa in i ettans kostym. Dessutom fick man bara spela kvar i Hockeyettan på dispens sedan man inte uppfyllt licenskraven.

HANHALS från Kungsbacka har kvar förre damlandslagstränaren Niclas Högberg som headcoach och förre Tyringeforwarden David Stenbacka i truppen. Bara tio forwards är tunt att börja division ett-spelet med men Högberg tyckte å andra sidan att han hade alltför många spelare att välja på under förra säsongen.

VIMMERBY har satsat på temperamentsfulle tränaren Philippe Horsky från Österrike och i truppen finns fortfarande förre Tyringebacken Ludvig Jardeskog. Bästa nyförvärvet förmodligen Halmstads poängkung förra säsongen, Martin Pärna, men även Måns Carlsson från Tyringe är intressant.

HC DALEN från Norrahammar är laget som byggt i lugn och ro och tränaren Per Gustafsson kan njuta av att ha stora delar av förra säsongens trupp intakt. Intressant comeback gör backen Patrik Magnusson, som för några säsonger sedan spelade i bland annat Tyringe.

MÖRRUM är nykomlingarna som med tränaren Andreas Ernebrand tagit sig upp ur en ekonomisk svacka och tillbaka till Hockeyettan. Khalid Ibrahim från Tyringe finns i truppen. Dock spelar man under licensnämndens ögon den här säsongen.

KALMAR är kanske den mest intressanta nykomlingen i Hockeyettan på länge. Man har också plockat in gott om rutinerade spelare (Kim Runermark är bara en) och har seriens högsta medelålder vilket är ovanligt för en nykomling. Rutinerat också på tränarsidan där Lenny Eriksson är tillbaka i hetluften.

Annons
Tomas Gustavsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons