Annons

Hästveda får överskottspengar

Sport • Publicerad 19 september 2018 • Uppdaterad 14 december 2021
Agne Nilsson, ordförande i Hästveda Brottarklubb, flankerad av Marika Höghäll och Christian Haglund, sport- respektive marknadschef på Norra Skåne.
FOTO: Lars-Åke Englund
Agne Nilsson, ordförande i Hästveda Brottarklubb, flankerad av Marika Höghäll och Christian Haglund, sport- respektive marknadschef på Norra Skåne. FOTO: Lars-Åke Englund

Efter att årets Bedrupsstipendiater Felicia Olofsson, Noa Johansson och Elof Zetterberg fått sina checkar återstod en del pengar att dela ut. Överskottet från det som kommit in genom omröstningen – en annan pengapott än Bedrupsfonden – skulle tillbaka till föreningslivet.

– Jag såg en liten notis om det i tidningen och tänkte att jag var tvungen att söka det. Vi behöver alla pengar vi kan få, säger Agne Nilsson, ordförande i Hästveda BK.

Annons

Eftersom klubben hade två brottare med i omröstningen till Bedrupsstipendiet fanns förhoppningen att klubben skulle finnas med i diskussionen kring vart pengarna skulle gå.

– Vi kanske hade en chans att få någon krona. Men det blev ju en positiv överraskning, säger Nilsson som i veckan fick ta emot en check på 16 000 kronor till verksamheten.

Pengarna kommer att investeras i ungdomsverksamheten. En verksamhet som årligen kostar uppskattningsvis 300 000 kronor för klubben.

– Ett par brottarskor går på mellan 1 000 och 1 500 kronor, och en brottartrikå lika mycket. Overaller går på minst en tusenlapp. Pengarna springer snabbt iväg, säger Nilsson.

Hästvedaklubben förser sina brottare med enhetliga dräkter, betalar startavgifter och försöker i så stor utsträckning som möjligt göra brottningen tillgänglig för alla som vill delta i verksamheten.

– Vi har en lovande brottare som ska upp till USM i Luleå, och det kostar en del. Dessutom har vi stora tävlingar i Västerås och Göteborg dit vi tar med många ungdomar. Sedan finns det en stor tävling i Helsingborg i början av oktober också, säger Nilsson.

– Tyvärr har företagen blivit mer återhållssamma med sponsringen. Men vi jagar pengar där vi kan få tag i dem, säger Nilsson.

Att pengarna från omröstningen skulle gå tillbaka till föreningarna var en självklarhet för tidningen.

– Det är roligt att vi på det här sättet har kunnat dela ut dubbla vinster. Först till stipendiaterna, och sedan ytterligare pengar till föreningslivet, säger tidningens sportchef Marika Höghäll.

Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons