Annons

Polisen varnar för nya trenden

Publicerad 23 september 2018 • Uppdaterad 24 november 2021

Polisen nordvästra Skåne skriver på sin facebooksida att man på lokalpolisområde Ängelholm de senaste dagarna tagit del av ett skrämmande filmmaterial där olika grupper av ungdomar i högstadie- och gymnasieåldern slåss. Inlägget har rubriken: "Var är föräldrarna och de vuxna".

– Vi har identifierat miljöerna till att vara Ängelholm och det som visas är mycket allvarligt. Vi misstänker att ungdomarna stämmer träff för slagsmål och sedan filmas händelserna. I någon av filmerna används tillhyggen och det handlar om grov misshandel helt enkelt, säger närpolischef Karim Ottosson i inlägget.

Annons

Från polisens sida vill man att föräldrar och andra vuxna i ungdomars närhet ska tala med dem om dessa och säger att feneomenet snabbt kan urarta i svåra skador.

– Vi håller på att upprätta anmälningar kring detta och vi är tacksamma för att personer som vet något som vi på polisen bör veta hör av sig snarast. Detta beteende är faktiskt inte klokt och måste brytas innan någon eller några skadar sig allvarligt, säger Karim Ottosson.

Ralph BretzerSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons