Annons

Svensson vill bryta trend

Sport • Publicerad 27 september 2018 • Uppdaterad 14 december 2021
Kapten Eric Svensson, till vänster på bilden, vinner här en nickduell mot Asarum. Det är den inställningen som hans kamrater måste visa i morgon mot Nässjö. Foto: Stefan Sandström/ARKIV
Kapten Eric Svensson, till vänster på bilden, vinner här en nickduell mot Asarum. Det är den inställningen som hans kamrater måste visa i morgon mot Nässjö. Foto: Stefan Sandström/ARKIV

Det är nu eller aldrig som gäller för HIF i morgondagens match mot Nässjö. Vinner de så är det bara två poäng upp till Nässjö när tre matcher är kvar att spela av den östra Götalandstvåan. Samma avstånd kan det bli även till stadskollegan IFK om de förlorar borta mot Råslätt.

– Det här är verkligen en superviktig match, erkänner Eric Svensson.

Annons

– Vi får ta oss an utmaningen så bra som möjligt. Det är cupmatcher hela vägen nu.

HIF bröt en trend redan i lördags då de tog den första bortasegern utanför Hässleholm.

– Det var en riktigt skön seger, säger Svensson vars HIF vann med 3–1 efter att avgjort matchen med två mål i den sista kvarten.

– Det var inget skönspel som bjöds på i den matchen utan vi krigade oss till segern. Vi grävde djupt ner i gruvan för att få de tre livsviktiga poängen med oss hem.

Morgondagens motståndare Nässjö vann med 3–1 i våras.

– Vi bjöd dem på två mål. Sedan kom vi tillbaka men det räckte inte för att ta poäng, säger Svensson.

– Jag blev imponerad av Nässjö som är ett spelande lag.

HIF hade inte direkt tänkt sig att ligga i botten och riskera att ramla ur då serien började. Di Gröne var i toppen förra säsongen och kämpade om en uppflyttningsplats.

– Det handlar om att vi måste acceptera läget. Det tog runt tio matcher innan vi gjorde det.

Varför blev det som det blev?

Annons

– Det är något vi får analysera i efterhand. Jag tror att det är farligt att gå och tänka på det för mycket just nu. Vi får leva i nuet och gå in och lösa det, säger Svensson som ändå är lite självkritisk.

– Det är inte oförtjänt att vi ligger där vi ligger. Sedan har vi inte haft det flytet som vi hade i fjol.

– Men det kan vi inte tänka på nu utan vi får fokusera på de kommande matcherna.

Eric Svensson gör i år sin 13:e säsong med HIF. När han kom dit så låg laget i fyran.

– Vi vann serien det året men trillade ner direkt. Efter ny serievinst i fyran så har det mestadels gått uppåt.

– Klubben har utvecklats mycket under min tid här och det har blivit mer seriöst. Har tyckt att alla säsonger varit roliga även om det var extra kul de åren vi varit seriesegrare.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons