Annons

Tuffa bortamöten för 59:an

BOWLING BK 59:an gör säsongens första bortaresa i elitserien när de i dag möter Kaskad i Norrköping och därefter Team Clan i Nässjö.
Sport • Publicerad 28 september 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

BK 59:an gör säsongens första bortaresa i elitserien när de i dag möter Kaskad i Norrköping och därefter Team Clan i Nässjö.

– Det ska bli riktigt roligt, säger lagledaren Roger Sjöberg vars lag fått en strålande start på elitserien.

Annons

Efter en jämn match mot svenska mästarna Pergamon tog Hässleholmslaget sin första vinst i landets högsta bowlingserie då de lätt besegrade Köping.

59:an åkte upp till Norrköping redan på fredagskvällen för att övernatta på hotell.

– Då det är 40 mil till Norrköping så hade vi behövt åka redan vid femtiden på morgonen. Vilken knappast hade varit den bästa laddningen inför matchen som börjar klockan tio, säger Sjöberg som saknar Johan Andreasson och i stället släpper fram 16-årige debutanten Eliaz Olsson.

– Det är en spelare med hög teknisk förmåga som egentligen bara behöver skaffa sig lite mer stabilitet i sitt spel, berömmer Roger Sjöberg som menar att det är en ren bonus om hans 59:an kan ta något i poängväg på matcherna i Norrköping och Nässjö.

– Det är två starka lag vi möter. Kaskad kom femma i fjolårets elitserie medan Team Clan blev SM-tvåa.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons