Annons

Tyringes sportchef om säsongsstarten, NHL-pengar och backjakten

Sport • Publicerad 28 september 2018 • Uppdaterad 15 december 2021
Sportchefen Filip Steensbjerre tror på sitt lag trots den tunga inledningen.
Foto: STEFAN SANDSTRÖM
Sportchefen Filip Steensbjerre tror på sitt lag trots den tunga inledningen. Foto: STEFAN SANDSTRÖM

Tyringe är inne på sin fjärde säsong efter återkomsten till Hockeyettan och varje höst sedan 2015 har sett likadan ut. Faktum är att Tyringe inte vunnit någon match under ordinarie speltid under de fem första omgångarna någon av säsongerna.

– Samtidigt som det varit lite tungt så har det ju funnits allt fler ljusglimtar även om dessa inte hållit i 60 minuter, förklarar sportchefen.

Annons

Är det några spelare i truppen som inte har ett löpande kontrakt än?

– Nej, inte av de som är ordinarie i truppen, säger Steensbjerre.

Förutom skador och avstängningar har truppen haft en del sjukdomar och mest bekymmersamt är läget på backsidan där Melker Karlsson är långtidsskadad och Mattias Eriksson skall opereras någon gång under hösten. Det kan dock bli så att Tyringebackens förväntade meniskoperation skjuts fram till december månad.

Hur funderar ni på backsidan med tanke på läget där?

– Vi tittar hela tiden på att förstärka men om det blir rena nyförvärv eller lån vet jag inte, säger Steensbjerre.

Det har pratats en hel del om kommande NHL-pengar för Joel Persson (runt 1,4 miljoner). Har ni sett några pengar därifrån ännu?

– Nej, vad jag hört så skall en första utbetalning ske i oktober, berättar Tyringes sportchef.

Och är det något som kan förändra ert lag?

– Vi jobbar ju med den budget som sattes inför säsongen och har inte alls räknat in några NHL-pengar. Dessa kommer styrelsen att förfoga över.

– Samtidigt är det ju skönt att veta att dessa kommer klubben tillgodo – men det är sagt att dessa skall användas för hela vår verksamhet.

Annons

Så det blir inga pengar direkt ner i sportchefens kassa?

– Skulle det göra det så säger ju detta samtidigt att jag inte tror på det lagbygge som jag gjort och de 25 spelare som vi har, anser Filip Steensbjerre.

– Vår styrka just nu och trots att det varit lite tungt i matcherna så har vi en sammansättning i gruppen som jag verkligen tror på och är nöjd med!

Tomas Gustavsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons