Annons

IFK går på poängjakt i Jönköping

Sport • Publicerad 29 september 2018 • Uppdaterad 15 december 2021
Daniel Nilssons IFK Hässleholm säkrade kontraktet i förra omgången. Foto: Stefan Sandström/ARKIV
Daniel Nilssons IFK Hässleholm säkrade kontraktet i förra omgången. Foto: Stefan Sandström/ARKIV

– Mot hösten brukar lagen som ligger långt ner plocka många poäng. Jag tror att Sölvesborg kan ta väldigt många poäng till och även HIF kommer nog att ta en hel del poäng så det gäller för oss och Nässjö att göra vårt jobb, säger Daniel Nilsson inför dagens bortamatch mot Råslätt.

IFK har två starka matcher bakom sig.

Annons

– Vi gjorde det väldigt bra i den första halvleken mot Sölvesborg. Vi har kvaliteter i laget för att utmana en-mot-en och ta oss runt ytterbackarna, vi kan även hitta kombinationer och ta oss igenom centralt, säger Daniel Nilsson som lutar åt att starta med i stort sett samma elva som ssenast.

– Vi har lite sjukdomar och små skadekänningar men annars tycker jag att de som spelade senast förtjänar förnyat förtroende.

Innebär det att Linus Svensson och Egzon Ademi fortsätter i mittförsvaret?

– De har gjort det bra. Isak Olsson fick en smäll mot huvudet i B-lagsmatchen, vi får se hur det känns för honom på träningen och om han kan vara med och konkurrera.

Tommy Filipovic har dragits med en förkylning och en skadad baksida.

– Han har känningar i en baksida och jobbar tillsammans med Niklas (Jönsson), vår sjukgymnast. Han är på väg tillbaka och jag hoppas att han ska kunna vara igång i nästa vecka.

Efter en försiktig start har Anderson (Nathaniel Tongovula) gjort två riktigt bra matcher som central mittfältare. Men Sierra Leone-importen blir förmodligen bara en tillfällig gulsvart bekantskap.

– Både Anderson och Barrie är här på turistvisum så de kommer att behöva spela i större klubbar nästa säsong.

Anderson testades i Helsingborgs IF:s U21-match mot Falkenberg måndags och gjorde bra ifrån sig.

Jönköpingslaget Råslätt vann borta mot Ifö Bromölla senast (2–0) och då fanns IFK-tränaren på plats på Strandängen.

Annons

– Vi möter ju både Råslätt och Bromölla och det känns alltid bra att kunna se lagen man ska möta så tätt inpå. Jag tycker att de bekräftade den bild jag hade. Under sommaren har det gjort en del förändringar i spelartruppen och ändrat sitt spelsätt, säger IFK-tränaren som fick se ett defensivt Råslätt.

– Det blev nog lite mer extremt mot Bromölla, jag tror att de kommer att spela mer offensivt och våga mer på hemmaplan.

Daniel Nilsson ser fram emot matchen på Råslätts IP.

– Härligt att det är match igen! Det känns som det var länge sedan, det är ju tio dagar sedan matchen mot Sölvesborg. Nu går man bara och längtar efter att få spela.

Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons