Annons

Andreas showar med Rolandz

Kultur och Nöje När Robert Gustafssons karaktär Roland Järverup hade premiär på sin scenshow Rolandz på Rondo i Göteborg i torsdags var det med en Vinslövspåg som ”sidekick”.– Rollen är, vad jag förstår, skriven för mig så det är ju väldigt roligt, säger Andreas Andersson.
Publicerad 3 oktober 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Att jobba tillsammans med Robert Gustafsson är ingen ny erfarenhet för Andreas Andersson. Redan 2011 var han med i hans jubileumsshow, och samma år medverkade han även i tv-serien ”Gustafsson 3 tr”. Så när Robert ringde honom i våras och undrade om han ville vara med i Rolandz-showen var Andreas Andersson inte nödbedd.

– Jag har alltid haft väldigt roligt med Robert så det var skitkul när han hörde av sig, säger han.

Annons

Den ganska löst sammansatta ramhandlingen i showen går ut på att Roland Järverup och hans band ska göra en föreställning på Rondo.

Andreas karaktär Conny Månsson är regissören som ska styra upp det hela. De två har dock helt olika uppfattning om vilken typ av show det ska vara, vilket förstås leder till stor komik.

– Jag trycker till exempel på Roland en led-dräkt, en sådan som Danny Saucedo hade i Melodifestivalen, och det funkar inte riktigt som jag vill. Det här är en Rolandzshow som gästas av Gregor, Weiron i ottan, Tony Rickardsson och andra av Roberts figurer och jag spelar då mot dem. Det är ingen teaterföreställning med en röd tråd utan fokus ligger på sång och dans, säger Andreas Andersson, vars sambo Charlotte Zettergren också är med i showen.

Repetitionstiden har varit kort och inför premiären visste Andreas Andersson inte riktigt om det bar. Och inte blev känslan bättre efter genrepet.

– Jag kände mig splittrad för egen del, men så kom premiären och man la till den där extra koncentrationen och då gick det bra så in i helvete, om man får säga så. Och i lördags, när vi för första gången hade en betalande publik, blev det ett fullständigt jubel, säger Andreas Andersson.

Rolandz på Rondo spelas till och med den 15 december men redan på måndag börjar Andreas Andersson repetera inför sitt nästa uppdrag.

– Jag ska vara med i Djungelboken med ett kul gäng, med Jakob Stadell, Gunilla Backman, Tilde Fröling och Méndez bland annat. Det ska också bli jätteroligt. Jag spelar en av två hyenor, de är naturligtvis idioterna i föreställningen, säger han och skrattar.

Denna musikal, som vänder sig till hela familjen, har premiär den 11 november och spelas i Stockholm under december innan den ger sig ut på turné i landet nästa år, med bland annat ett besök på Kristianstad arena den 2 mars.

I december blir det också biopremiär för Operation: Ragnarök en film Andreas Andersson spelade in redan för flera år sedan.

Den utspelar sig i Landskrona och handlar om vad som händer när en svensk stad drabbas av en virusepidemi.

Annons

I filmen är även Andreas pappa Ingvar Andersson med och spelar just pappa till hans karaktär Ossian.

– Det var många som inte trodde att filmen skulle se dagens ljus, men regissören Fredrik Hiller gav sig inte. Jag har sett lite klipp ur den och det ser fräckt ut, säger Andreas Andersson.

Vad som väntar efter det vet Andreas Andersson inte, frilansare som han är, men i framtiden hade han gärna gjort ännu mer film.

Och när får vi då se dig på ”hemmaplan” igen?

– Jag hade gärna varit med och gjort berättarteater med pappa på Västergårda, det gör han väldigt fint. Jag får se om han och min syster får plats med en till, men då får de väl inte plats med publiken, säger han och skrattar.

bild 1/3
Många av Robert Gustafssons populära figurer finns med i Rolandzshowen – som speedwaystjärnan Tony Rickardsson. Foto: Mattias Johansson
Andreas Andersson och Robert Gustafsson i showen Rolandz, som just nu spelas på Rondo i Göteborg. – Robert är enormt skicklig och det är väldigt intressant och lärorikt att se hur han jobbar – det är som en studie i att göra rätt, säger Andreas Andersson. Foto: Mattias Johansson
Far och son Andersson, Ingvar och Andreas, spelar far och son i filmen Operation: Ragnarök, som spelades in för några år sedan och som äntligen har biopremiär i december. Foto: Andreas Hillergren/arkiv
Många av Robert Gustafssons populära figurer finns med i Rolandzshowen – som speedwaystjärnan Tony Rickardsson. Foto: Mattias Johansson
Andreas Andersson och Robert Gustafsson i showen Rolandz, som just nu spelas på Rondo i Göteborg. – Robert är enormt skicklig och det är väldigt intressant och lärorikt att se hur han jobbar – det är som en studie i att göra rätt, säger Andreas Andersson. Foto: Mattias Johansson
Pernilla EkdahlSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons