Annons

Har hittat rätt som mittback

Sport Han trivs egentligen bäst som innermittfältare, men det är som mittback som Egzon Ademi slagit sig in i IFK Hässleholms startelva de senaste matcherna.
Sport • Publicerad 4 oktober 2018 • Uppdaterad 15 december 2021
Egzon Ademi missade slutet av fjolårssäsongen på grund av en knäskada och håller på med rehab just nu, men ska vara tillbaka i full träning om en månad. Foto: Stefan Sandström/Arkiv
Egzon Ademi missade slutet av fjolårssäsongen på grund av en knäskada och håller på med rehab just nu, men ska vara tillbaka i full träning om en månad. Foto: Stefan Sandström/Arkiv

IFK Hässleholms höst har, precis som i fjol, varit riktigt bra, och Egzon Ademi är en av spelarna som på ett positivt sätt tagit chansen när han fått tränare Daniel Nilssons förtroende från start.

– Ja, det har gått bra de senaste matcherna. Ser man till hels säsongen så har vi väl varit sådär, men nu i höst har vi varit bra. Varför det är så vet jag inte, säger Egzon Ademi som spelat från start i de fyra senaste matcherna varav tre som mittback.

Annons

Han har även huserat en del på innermittfältet under säsongen, och det är helst där han vill spela. Men han konstaterar att det gått ganska bra som mittback också.

– Absolut har det gjort det. Jag tycker att jag kommer in i det mer och mer. Även om jag spelat med lite olika kompanjoner (Isak Olsson och Linus Svensson) så tycker jag att det funkat bra.

Skulle du kunna tänka dig att bli mittback istället för innermittfältare?

– Jo, men det skulle jag nog. Jag lär mig mer och mer, och det är ganska enkelt att spela med Linus för han styr spelet och tar mycket i luften, säger Egzon Ademi.

I kväll väntar serietvåan Bromölla hemma på Österås, och trots att de krigar för seriesegern och IFK Hässleholm är i änden av tabellen så är Egzon optimistisk inför matchen.

– Jag såg andra halvlek när de mötte HIF på Österås och det var en match HIF skulle vunnit tycker jag. Och vi ska ha revansch på dem också. Vi förlorade med 1–0 mot dem i våras, och då avgjorde de i 93:e eller 94:e minuten, det var tungt.

Skulle ni vinna mot Bromölla så säkrar ni i praktiken kontraktet. Hur mycket koll har du på tabellen?

– Det är klart man har det. Som nu efter Råslätt så ville man snabbt in i omklädningsrummet för att få reda på hur det gått för HIF så de inte hade knappat in något på oss.

Hur tror du det går mot Bromölla?

– Jag tror faktiskt att vi vinner, det tror jag. 2–0 skulle jag nog säga att det blir, säger Egzon Ademi.

Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons