Annons

Träff: ”Vi måste sätta defensiven”

Sport • Publicerad 6 oktober 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

När Röke IBK begår hemmapremiär så gör man det med besked. Det blir allsvensk innebandy i Qpoolen både på lördag och söndag när Röke matcher mot Telge och Västra Mälardalen från den västra serien.

– Det blir en ny sak för oss. Det kommer naturligtvis att bli en påfrestning men fördelen är att vi har en väldigt bred trupp med 17 tjejer som alla borde få plats i tre femmor. Är det någon som känner sig lite småsliten så kan vi rotera, säger Röketränaren som har samtliga spelare tillgängliga.

Annons

Lisa Kringstad gör sina två sista matcher innan hon tvingas till ett längre uppehåll på grund av en käkoperation.

– Hon kommer att vara borta fram till jul. Men bättre nu än till våren.

Telge spelade i SSL förra säsongen men har tappat mycket rutin.

– De har ett nytt ungt lag och det kommer nog att bli en fartfylld match, tror Träff.

På söndagen väntar Västra Mälardalen.

– De tränas av gamla landslagsspelaren Christian Mattsson, det är en duktig kille. De missade SSL-kvalet med en poäng så det kommer också att bli en tuff match.

Det lär bli tjatigt under säsongen – men inte desto mindre viktigt: Defensiven är förstaprio för Röke.

– Kan vi hålla nere siffrorna bakåt så tror jag att vi kommer att göra fyra-fem baljor framåt.

Matchen mot Telge har fått en ganska sen starttid, 17.00, eftersom Hässleholms Karateklubb arrangerar JKA Cup i Qpoolen.

– Inte optimalt för något av lagen att spela 17 en lördag med tanke på att vi har matcher även på söndagen. Telge ska ju spela redan klocka 13 i Kalmar på söndag men vi får i alla fall nästan 24 timmars vila, säger Rickard Träff.

Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons