GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Ljust och färgglatt i ”ny” gångtunnel

Hässleholm Ljust, fräscht och färgglatt. Så kan man sammanfatta intrycken från gångtrafikanter under järnvägen i Hässleholm efter att den nyrenoverade gång- och cykeltunneln nu är färdig och öppen igen. – Den är toppen, säger Christina Tallinger, när hon hastar igenom.
Hässleholm • Publicerad 8 oktober 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Det betonggråa och asfaltsvarta har fått ge vika för ett orange golv, vita väggar och färgglada målningar.

Slutresultatet är en liten sträcka gång- och cykelväg som inte bara transporterar gående och cyklister från en sida av järnvägen till den andra utan mentalt även till en varmare och soligare plats, den mörka årstiden till trots.

– Den är ljus och fräsch och känns tilltalande. Och det är jättebra med mittlinjen på marken – förhoppningsvis håller sig cyklisterna på rätt sida nu. Om den gamla tunneln var en etta får denna en tia i betyg, säger Christina Tallinger.

De tre konstverken, som alla har lokal anknytning, är gjorda av Nelly Nilsson Nyberg, William Nilsson och Emma Pålsson.

– Det är bättre än förut – ljusare och finare med målningarna. Innan var tunneln mörk och kändes otrygg, säger en kvinna som går förbi.

Mari Lilja White är sen till en lunchdejt och ser tunneln för första gången, men hennes intryck är positivt.

– Det har blivit jättefint. Färgglatt. Jag ska titta lite närmare när jag går tillbaka och inte har så bråttom, säger hon.

Att renovera gång- och cykeltunneln mellan Drottninggatan och Tingshusgatan har kostat omkring 300 000 kronor och Stefan Alvedal, gatu- och trafikchef i Hässleholms kommun, är nöjd med resultatet.

– Vi tycker det blivit jättebra. Det är det otrygga vi har velat ha bort, så folk vågar gå där utan att vara rädda, säger han.

Gångtunneln kommer att invigas formellt inom kort.

2 bilder
Christina Tallinger tycker att gångtunneln mellan Drottninggatan och Tingshusgatan blivit toppen. Foto: Pernilla Ekdahl
Betonggrått och asfaltsvart har fått ge vika för orange, vitt och färgglada målningar. Nu är gångtunneln mellan Drottninggatan med Tingshusgatan renoverad. Foto: Pernilla Ekdahl
Christina Tallinger tycker att gångtunneln mellan Drottninggatan och Tingshusgatan blivit toppen. Foto: Pernilla Ekdahl
Betonggrått och asfaltsvart har fått ge vika för orange, vitt och färgglada målningar. Nu är gångtunneln mellan Drottninggatan med Tingshusgatan renoverad. Foto: Pernilla Ekdahl
Pernilla EkdahlSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.