Annons

Hävdar nöd vid kassastöld

HÄSSLEHOLM En ung hässleholmare, 19 respektive 20 år vid tiden för händelserna, stod under torsdagen åtalad vid Hässleholms tingsrätt.
Hässleholm • Publicerad 11 oktober 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

En ung hässleholmare, 19 respektive 20 år vid tiden för händelserna, stod under torsdagen åtalad vid Hässleholms tingsrätt.

Under sommaren 2017 tog han 36 200 kronor ur kassan på den butik i Småland där han jobbade för att ge till en man som han var skyldig pengar för en spelskuld. Mannen kom till butiken och krävde att pengarna skulle betalas när arbetsdagen var över. Advokaten menar att det för hans klients del handlade om en nödvärnssituation och att han därför ska hållas ansvarsbefriad.

Annons

Klienten stod också åtalad för våld mot tjänsteman i samband med ett ingripande på Harrys i Hässleholm i somras. Också här anser advokaten att hans klient ska gå fri då han agerat reflexmässigt, och att det inte fanns något uppsåt att skada vakterna.

Åklagare Malin Paulsson hävdade tvärtemot att vittnen och målsägande var överens om händelseförloppet utanför Harrys och att mannen ska dömas för våld mot tjänsteman, samt att man inte har rätt att begå brott för att man har en spelskuld. Hon menar att straffvärdet motsvarar någon månads fängelse, men att mannen ska dömas till villkorlig dom och böter.

Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons