Annons

Kommunledning vill ha kvar bowlinghall

OSBY ”Hoppas vi kan hitta ett nytt förslag till avtal”
Osby • Publicerad 16 oktober 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Bowlinghallen är, som ni kunde läsa i gårdagens Norra Skåne, hotad.

Osby bowlingcenter har ett avtal med kommunen, som innebär att kommunen hyr lokalen och sedan låter Osby bowlingcenter hyra till en kostnad som varit betydligt lägre än hyreskostnaden.

Annons

Enligt avtalet ska kommunen framöver står för en mindre och mindre del av hyran och till slut ska Osby bowlingcenter hyra direkt av fastighetsägaren och stå för hela hyreskostnaden själv – utan kommunen som mellanhand.

Nu har Osby bowlingcenter aviserat att man inte kommer att klara av hyreskostnaden (57 000 kronor i månaden) utan hjälp från kommunen och om inte avtalet omförhandlas tvingas man lägga ner verksamheten till sommaren.

– Annars går vi i konkurs till hösten 2019 med de här kostnaderna, sa Richard Landén på Osby bowlingcenter till Norra Skåne.

– Vår förhoppning är att vi kan omförhandla avtalet och mötas på halva vägen, sa Landén i tisdagens Norra Skåne.

Niklas Larsson (i nuläget toppkandidat till att bli nytt kommunalråd) påpekar att avtalet inte har ändrats, utan att Osby bowlingcenters representanter redan när de skrev under avtalet var införstådda med att deras andel av hyran skulle öka.

Men Larsson öppnar för att omförhandla.

– Jag hoppas vi kan hitta ett nytt förslag till avtal, att vi precis som Richard säger kan mötas på halva vägen.

– Jag vill absolut inte att det slutar med att vi blir utan bowlinghall, säger Larsson.

Första steget blir enligt Larsson att träffas och gå igenom förutsättningarna.

– Vi har ju lite tid på oss och kommer att hinna träffas och diskutera det här. Jag tycker vi ska ha en bowlinghall i Osby, konsekvensen får inte bli att man lägger ner verksamheten, säger Larsson.

bild 1/2
Hoppet lever för bowlinghallen. Foto: Arkiv
Niklas Larsson (C) blir som väntat ny ordförande i kommunstyrelsen efter beslut i kommunfullmäktige. 	       Foto: arkiv
Hoppet lever för bowlinghallen. Foto: Arkiv
Niklas Larsson (C) blir som väntat ny ordförande i kommunstyrelsen efter beslut i kommunfullmäktige. 	       Foto: arkiv
Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons