Annons

Spikklubban inte bra nog

Hässleholm En privatperson i kommunen har anmält företaget CG Nord AB till Allmänna reklamationsnämnden för att en inhandlad spikklubba inte håller måttet.
Hässleholm • Publicerad 16 oktober 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

En privatperson i kommunen har anmält företaget CG Nord AB till Allmänna reklamationsnämnden för att en inhandlad spikklubba inte håller måttet.

Spikklubban, med beteckningen Quinn Maze, inhandlades för att användas vid tornerspel från hästryggm, då man krossar äpplen på en stolpe.

Annons

Köparen menar att det inte framgår på företagets hemsida att den inte går att använda till detta ändamål. Företaget skriver i ett svar att klubban är en prydnadssak, samtidigt som den ingår i samma kategori vapen som ska kunna användas vid liknande tillfällen, enligt köparen.

Köparen vill nu att köpet hävs och att hon får tillbaka de drygt 700 kronor som spikklubban kostade.

Myndigheten kommer nu att pröva konsumenttvisten utifrån de uppgifter som framgår av anmälan. Om den är korrekt gjord så kommer ARN att lämna en rekommendation på hur tvisten ska lösas. En majoritet av alla berörda företag följer ARN:s rekommendationer.

Hans Bryngelson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons