Annons

Enduroklubben kan snart stå utan bana

Hässleholm Enduroklubben FMCK får inte fortsatt dispens för att köra på Hovdalaområdet. Det slår länsstyrelsen fast efter att klubben överklagat miljönämndens beslut.
Hässleholm • Publicerad 18 oktober 2018 • Uppdaterad 13 december 2021
Enduroklubben FMCK vill ha på sig till juni 2021 att hitta ny bana. Foto: Marika Höghäll/Arkiv
Enduroklubben FMCK vill ha på sig till juni 2021 att hitta ny bana. Foto: Marika Höghäll/Arkiv

Det var i början av sommaren som miljöchef Sven-Inge Svensson beslutade att neka klubben fortsatt dispens för endurokörning på Hovdalaområdet.

Annons

Länsstyrelsen skriver i sitt beslut att kommunen pekat ut Hovdala som ett bullerfritt område med höga friluftsvärden redan i översiktsplanen från 2007 och därför tydligt tagit ställning. Det har heller inte framkommit att kommunens ambitioner har förändrats sedan översiktsplanen antogs, menar länsstyrelsen.

I nuläget finns det heller inget givet alternativ till Hovdalaområdet för klubbens verksamhet.

Annons

Klubben har ännu inte tagit ställning till om de ska överklaga länsstyrelsens beslut, utan vill först samtala med berörda parter på kommunen.

Louise Sillén Herzeghlouise.sillen-herzegh@nsk.se
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons