Annons

Nilsson tackar för sig i IFK

Sport Lämnar de gulsvarta efter tre år – har gjort klart med ny klubb.
Sport • Publicerad 18 oktober 2018 • Uppdaterad 13 december 2021
Daniel Nilsson vill inte avslöja vilken klubb han ska ta över – men det är en klubb i närområdet. Foto: STEFAN SANDSTRÖM
Daniel Nilsson vill inte avslöja vilken klubb han ska ta över – men det är en klubb i närområdet. Foto: STEFAN SANDSTRÖM

Daniel Nilsson har tränat de gulsvarta i två sejourer. 2014 blev IFK Hässleholm hans första uppdrag på seniornivå och tillsammans med Patrik Lennartsson förde han laget till serieseger i division tre.

Daniel Nilsson försvann dock under sommaren när han värvades till damallsvenska FC Rosengård i rollen som assisterande tränare.

Annons

2016 var han tillbaka i IFK Hässleholm och skrev på för tre år. Detta kontrakt löper ut i höst och kommer alltså inte att förlängas.

– Jag hoppas att det går bra för IFK i framtiden för jag bryr mig genuint om föreningen. IFK Hässleholm kommer alltid att ha en viktig plats hos mig, säger Daniel Nilsson.

Varför blir det ingen fortsättning?

– Vi har haft en dialog under hösten där vi inte varit helt överens om hur vi vill utveckla A-laget vidare. Jag tycker att vi behöver mer organisation och fler ledare kring laget. Bosse Nilsson har trappat ner och han har betytt oerhört mycket för mig. Det är inte en person som går att ersätta och föreningen har inte hittat någon som har kunnat ta den rollen, säger Daniel Nilsson som upplever att han inte har fått önskat gehör från styrelsehåll.

– För mig handlar det om att ha förutsättningar att utveckla spelarna, laget och föreningen. Då är det bättre att någon annan får driva det vidare.

Är du nöjd med de här tre åren?

– Jag är glad och tacksam över att ha fått jobba med så oerhört många trevliga personer; spelare, ledare, styrelse, supportrar, gamla IFK:are och alla andra runtomkring. Jag är väldigt nöjd med att vi har fått fram så många egna spelare, nästan en i varje årskull med start från Danny Gunnarsson som är 92:a. Varje år är det någon junior som har fått och tagit chansen; 2016 var det Erik Åberg, 2017 var det Isak Olsson och i år har det varit Lucas Johnsson som har utvecklats till att vara startspelare under hösten.

– Rent resultatmässigt har vi inte fått den där riktiga fullträffen där vi har varit med och slagits om de ädlare valörerna. Jag och Jocke (Welander, assisterande) pratade om det, var vi hade kunnat vara om vi inte hade fått skador på Simon Henningsson, Linus Svensson och Ameer Naseer som var borta av andra anledningar. På mittbackssidan har vi inte lyckats få den kontinuitet och stabilitet under mina tre år som är nödvändig för att slåss i toppen.

Daniel Nilsson fortsätter som instruktör tillsammans med Dan Olofsson på MFF-akademin på Västerskolan. Och han har gjort klart med en ny klubb.

Vilket lag ska du träna?

Annons

– Jag väljer att inte kommentera andra klubbar. Jag vill vara respektfull mot min kommande klubb och det är klubben som väljer när den vill offentliggöra.

Det finns några tänkbara alternativ. Division ett-laget Kristianstad FC har haft en tillfällig tränarlösning i Besnik Llazani. Peter Persson slutar i Nosaby där Hässleholms IF:s Christian Carlsson har nämnts som tänkbar ersättare. Mjällby AIF, som i helgen blev klar för spel i superettan 2019, skulle också kunna vara ny klubbadress för Daniel Nilsson som säger att han vill fortsätta utveckla spelare.

Den 39-årige tvåbarnspappan är nybliven husägare i Vä och han bekräftar att det rör sig om en klubb inom pendlingsavstånd från hemmet.

– Ja, det är relativt nära geografiskt sett.

På söndag blir det sista matchen med gänget för Daniel Nilsson när IFK Hässleholm avslutar borta mot Asarum.

Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons