Annons

Rattfull 19-åring kraschade in i staket

OSBY/LÖNSBODA Körde in i trädgård – med 1,79 promille i blodet.
Osby • Publicerad 19 oktober 2018 • Uppdaterad 24 november 2021

Det var i april i år som den unge mannen satte sig i bilen och körde efter att ha druckit så mycket alkohol att alkoholkoncentrationen i hans blod uppgick till 1,79 promille.

Annons

Den 19-årige mannen har enligt domen själv sagt att han inte minns något från olyckan eller strax före olyckan och att han efter olyckan var medvetslös.

Ett vittne befann sig ett 30-tal meter från olyckan när den inträffade och sprang genast fram till bilen. 19-åringen satt då fastklämd på förarplatsen med ratten några centimeter från bröstkorgen och han behövde tas loss från bilen. 19-åringen skadades allvarligt i olyckan.

Tingsrätten i Hässleholm dömer nu 19-åringen för grovt rattfylleri.

Med hänsyn till hans ålder och de skador han ådrog si är det trots det allvarliga grova rattfylleriet möjligt att undvika fängelsestraff och istället döma mannen till skyddstillsyn, anser tingsrätten.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons