Annons

Statt vann arbetspris

Hässleholm HässleholmPå fredagen landade Visa vägen-turnén i Malmö för att avslöja vinnarna i Skåne, de sista regionala priserna på denna turné.
Hässleholm • Publicerad 19 oktober 2018 • Uppdaterad 13 december 2021
Hotellchef Katrin Pettersson tog emot pris för bästa arbetsgivare.
Foto; Samhall AB
Hotellchef Katrin Pettersson tog emot pris för bästa arbetsgivare. Foto; Samhall AB

Hässleholm

På fredagen landade Visa vägen-turnén i Malmö för att avslöja vinnarna i Skåne, de sista regionala priserna på denna turné. Statt i Hässleholm utsågs till årets arbetsgivare.

Annons

Turnén avslutades på bästa sätt, med en arbetsgivare och en eldsjäl som verkligen visar vägen för människor som på grund av olika skäl haft svårt att komma in på arbetsmarknaden.

Som årets arbetsgivare i regionen utsågs Hotell Statt i Hässleholm. På plats fanns hotellchef Katrin Petterson samt husfru Lena Serrander.

– Det är egentligen vi som har det bra som har så duktig personal på städet. Det är otroligt viktigt hur bra städat det är på rummen, så det är ett tufft jobb som de gör otroligt bra, säger Katrin Pettersson hotellchef på Hotell Statt i Hässleholm.

– För oss är principen att alla kan bidra väldigt viktig, och förutom att göra ett bra jobb så bidrar det här gänget till en oerhört positiv stämning. Och även om det är inhyrd personal från Samhall så är de med i vår gemenskap och våra personalaktiviteter, berättar Katrin Pettersson.

Motivering Årets arbetsgivare region Skåne, Hotell Statt, Hässleholm

I en bransch där kundbemötande är allt väljer denna arbetsgivare att låta mångfald och inkludering skapa ett rent och snyggt hus, fritt från både damm och fördomar. Allt för att optimera kundupplevelsen och dessutom låta dem sova gott om nätterna.

Visa vägen-priset delas ut till de arbetsgivare och eldsjälar som på ett aktivt sätt väljer att verka för att alla utifrån funktion, inte hinder, ska få möjlighet att förverkliga sina möjligheter på den öppna arbetsmarknaden.

Som årets eldsjäl utnämndes Robin Malmqvist från Max Burgers i Lund.

Tanken är att lyfta fram arbetsgivare och eldsjälar som på ett alldeles särskilt sätt lyckats med detta, inte för att de i första hand är snälla utan för att de inser hur viktigt det är ur alla aspekter. Arbetsgivarna ska därmed vara goda exempel på hur de och deras kunder, samhället och den enskilde medarbetaren vinner på detta. Eldsjälen ska i första hand brinna för att bryta utanförskap och göra skillnad genom sitt sätt att vara och agera

Båda vinnarna går nu till riksfinalen i Stockholm den 19 november, där Visa vägen-juryn kommer att utse en riksvinnare.

Hans Bryngelson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons