Annons

SD:s nyvalda ledamöter utreds

Eslöv • Publicerad 22 oktober 2018 • Uppdaterad 14 december 2021
Vid måndagens kommunfullmäktige kommer en av SD:s tretton nyvalda ledamöter inte närvara. Arkivbild
Vid måndagens kommunfullmäktige kommer en av SD:s tretton nyvalda ledamöter inte närvara. Arkivbild

– Med anledning av de uppgifter som uppdagats kring dem kan jag bekräfta att de är ärende för utredning hos partiets medlemsutskott. En av dem kommer även att avsäga sig sin plats i Eslövs kommunfullmäktige, säger Ludvig Grufman, pressassistent på Sverigedemokraterna till Skånskan.

Annons

Mannen som har valt att avstå från sin fullmäktigeplats anklagades omkring en vecka före valet i tidningen ETC för att ha beställt en cd-skiva från vit-maktaffären Midgård under 2017.

Eslövsbons förklaring till tidningen ETC lydde: ”När jag beställer musik från Ginza ger jag även dem ekonomiskt stöd. Vet inte var de står politiskt.”

Den andre nyvalde ledamoten i Eslövs kommunfullmäktige som utreds av SD centralt är ordinarie ledamot för Sverigedemokraterna i en av nämnderna och även nämndeman i Lunds tingsrätt.

Annons

Mannens telefon fungerar inte när Skånskan försöker nå honom. När vi mejlar adressen i Eslövs kommuns förtroenderegister får vi aldrig något svar.

Lennart AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons