Annons

Fiskevårdsområde begär dubbel ersättning

Osby Osbysjöns fiskevårdsområde, FVO, begär fortsatt dubbel ersättning från Osby kommun, vilket innebär ett anslag på 50 000 kronor årligen för upplåtelse av sportfiske i Osbysjön.
Osby • Publicerad 25 oktober 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Anledningen till att de vill att ersättningen höjs från 25 000 kronor per år till 50 000 kronor är att sedan avtalet skrevs år 2000 har stora kostnadsökningar skett.

En annan anledning är att Naturbruksgymnasiet tidigare gjort en del av arbetet men nu får FVO själva ta tag i det arbete som skolan utfört. FVO vill därför få samma belopp som beviljats för 2018 även fortsättningsvis.

Annons

Styrelsen vill att ett nytt kontrakt upprättas och att 50 000 kronor plus moms är en rimlig ersättning.

I en skrivelse till kommunen framförs att Osbysjön idag är en bra sjö för ålfiske och drar till sig många turister som vill fiska karp. För att bibehålla en hög status behövs mer pengar satsas på fiskeutsättningar, påpekar styrelsen.

Pengar behövs också för att bibehålla det goda skicket på skyltning, båtramper med mera.

I skrivelsen redovisas för de åtgärder som utförts under 2018.

Det handlar om inköp av gös, tömning av damm med karp, underhåll av vasar, inköp av ekolod och utrustning för att leta upp gamla vasar och stenar i sjön samt byte av motor till båt från 2-takt till 4-takt för miljöns skull.

Susanne GäreSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons