Annons

”Det finns en slags värdighet”

Publicerad 27 oktober 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

I kväll är det Louise Hoffstens tur att stå i centrum i Så mycket bättre. När vi pratas vid har hon precis förhandstittat på ”sitt” avsnitt och har svårt att hålla tårarna tillbaka.

– Jag tyckte det var urfint! Jag hade hoppats att de inte skulle visa alla grodor utan att det skulle finnas någon slags värdighet och det tycker jag har lyckats. Jag är så glad och stolt, säger hon.

Annons

I programmet berättar Louise Hoffsten bland annat om hur hon löste bristen på ställen att sjunga live genom att erbjuda sina tjänster till Domus lunchservering där den enda ljudanläggning som fanns var den personalen ropade ut vilka pizzor som var färdiga i. Det visas också klipp från hennes första tv-framträdande, i Café Norrköping där pappa Gunnar var kapellmästare.

Sin långa karriär till trots, genom åren har hon radat upp hitlåtar, var det här första gången hon blivit tillfrågad om att delta i Så mycket bättre. Och hon fick tänka efter innan hon tackade ja. För 20 år sedan blev hon diagnostiserad med multipel skleros, MS, något som förstås påverkat hennes hälsa.

– Jag visste att det skulle kräva mycket och naturligtvis ifrågasatte jag om jag skulle orka, men jag visste att det var ett program jag gärna ville medverka i, så jag kunde inte säga nej. Så jag sa ja med glädje. Och sen försökte jag förbereda mig så gott jag kunde inför inspelningen, med både fysisk och mental träning. Jag försökte tänka som en idrottsman som skulle springa maraton två gånger om, typ.

Just hur hennes sjukdom skulle tas upp i programmet var också något hon hade tänkt på i förväg. Och hon är nöjd med resultatet.

– Det vore konstigt om man inte berörde det på något sätt, men det blev inte någon så himla stor grej utan kom naturligt, invävt i musiken och mötet med de andra artisterna.

Sin egen dag beskriver hon som att fira födelsedag och få en massa presenter.

– Och jag älskar födelsedagar och paket i alla dess former så jag var jätteglad. Och jag är djupt imponerad av allas kreativitet och konstnärskap och deras fantastiska tolkningar. Jag blev knockad av alla!

När det gäller hennes egna tolkningar av de andras låtar är hon däremot inte helt nöjd med alla.

– Jag hade behövt ta om några grejer och jag tror också att jag var lite nervös och hade inte riktigt kraften jag kan ha när jag sjunger live, men så är livet ibland – det är inte perfekt. Jag får citera min producent i Memphis, ”perfect is boring” (perfekt är tråkigt). Det är mitt mantra, säger hon och skrattar.

Efter att hon kom hem från inspelningen på Gotland i somras tog hon känslan hon hade med sig in i nya låten Lovesick, som släpptes som singel nyligen. Och i vår väntar en konserthusturné, med spelningar i bland annat Helsingborg och Malmö.

Annons

– Jag har ett större band med mig den här gången. Det ska bli väldigt roligt.

Och när programmet sänds på lördag, var och med vem tittar du på det?

– Jag kan inte se det för jag ska till Trollhättan och spela med min trio, säger bluesdrottningen från Linköping.

bild 1/2
Louise Hoffsten är kvällens artist i TV4:s Så mycket bättre. Foto: TV4
Louise Hoffsten är kvällens artist i TV4:s Så mycket bättre. Foto: TV4
Louise Hoffsten är kvällens artist i TV4:s Så mycket bättre. Foto: TV4
Louise Hoffsten är kvällens artist i TV4:s Så mycket bättre. Foto: TV4
Pernilla EkdahlSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons