Annons

Trendbrott: Antalet sålda tomter ökar

Osby • Publicerad 27 oktober 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

När Osby kommun i fredags bjöd in företagarna i kommunen till lunchmöte fick de närvarande ta del av information om aktuella frågor.

En av de som informerade var samhällsbyggnadschefen Mathias Karlsson. Han berättade bland annat om en positiv trendspaning på byggfronten.

Annons

– Det är ett trendbrott att betydligt fler tomter, både villa- och industritomter, sålts i år, säger Mathias Karlsson.

Under perioden augusti förra året till den siste juli i år har det dessutom beslutats om startbesked som kan resultera i sammanlagt 41 bostäder; även det en ökning sedan tidigare.

Enligt Mathias Karlsson ligger en noterbar andel av tomterna som sålts i Killeberg och Loshult.

Därmed är kopplingen till människor som arbetar på Ikea inte särskilt svår att göra.

– Mäklare vi pratat med har även berättat att Marklunda är ett intressant område för Ikeapendlare, säger han och tillägger:

– Där är mycket koppling till Ikea, men även till företagen i Osby.

Han nämner vidare flera pågående byggprojekt, såsom huset mittemot Coop på Västra Storgatan, och potentiella projekt, exempelvis de 18 marklägenheterna som planeras i området Kråkeskogen.

Dessutom har sedan tidigare en markanvisningstävling för området Hasslaröd syd utlysts. Där har det dock visat sig något svårare att hitta intressenter än i de centrala delarna av Osby och tävlingen har förlängts till och med den siste oktober.

– Vi har haft en dialog med några stycken men inte fått in några tävlingsbidrag, så vi vet inte riktigt hur det blir ännu.

– Att det ligger lite utanför kan försvåra, men där är samtidigt väldigt fint, säger Mathias Karlsson avslutningsvis.

Magnus WahlströmSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons