Annons

Tre projekt får dela på åtta miljoner kronor

Hässleholm Projekten Torupasjön, Fjorgyn och Perpetuum Mobile har fått sammanlagt 8,3 miljoner kronor att dela på av Jordbruksverket och Leader LAG PH.
Hässleholm • Publicerad 29 oktober 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Leader LAG PH och Jordbrukksverket har beviljat pengar till tre olika projekt som ska främja landsbygdsutvecklingen.

Byalaget Västra Torup får drygt 1,5 miljoner kronor för att skapa en vandringsled runt Torupasjön. Tanken är att detta ska bli en ny för unga, gamla, turister med flera att kunna umgås och mötas i en natur- och kulturmiljö. Dessutom ska tillgängligheten till natursköna områden genom vandringsleden ökas.

Annons

Även Fjorgyn ekonomiska förening i Sösdala tilldelas pengar av Jordbruksverket och Leader LAG PH. De får lite drygt två miljoner kronor för att skapa en arbetskooperation inom näring som ska vara skonsam för både miljö och människa och som ska gynna mänsklig psykisk och fysisk hälsa. Deltagarna i projektet kommer från olika målgrupper, och genom att delta i olika aktiviteter ska de ges en kompetensutveckling som ska både förbättra deras antällningsmöjligheter och deras hälsa.

Det tredje och sista projektet som tilldelas pengar är PartnerJobb syd AB, och de får också det största ekonomiska stödet på knappt 4,7 miljoner kronor. Pengarna ska användas för att visa hur de med enkla medel kan skapa arbete för personer som uppbär lönestöd, och att dessa arbetstillfällen ska kunna bli självfinansierade.

Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons