Annons

Falang tog makten över SSU med odemokratiska metoder

Hässleholm SSU-distriktet styrs sedan några år av en falang, som spridit fundamentalistiska åsikter och som tagit makten med odemokratiska metoder.
Hässleholm • Publicerad 31 oktober 2018 • Uppdaterad 24 november 2021

Det skriver Kvällsposten/Expressen i artiklar på måndagen och tisdagen.

Det ska bland annat ha fällts nedlåtande kommentarer om homosexuella på ett årsmöte.

Annons

Flera medlemmar är medlemmar i en moské i Malmö där imamen uttalat föraktfulla kommentarer om homosexuella.

Rizwan Elhai, som var ordförande 2017, är medlem i den aktuella moskén.

Förra distriktssekreteraren Carolina Pettersson, säger till Kvällsposten/Expressen att en försvagad arbetarrörelse och socialdemokratisk organisation jar öppnat dörren för personer som fått makt, som inte delar partiets värderingar och ideologi.

Hon förklarar i Kvällsposten/Expressen:

– För en rörelse som tappar medlemmar ser det väldigt bra ut och det är lockande med grupper som kan mobilisera i områden där man inte haft så stor representation.

Hon hoppade själv av efter att ha blivit utsatt för aggressiva metoder, som falangen använde för att ta makten.

Enligt Kvällsposten/Expressen vittnar andra personer om ”kaos” och ”sjukt” vid de senaste årens konferenser.

Ett ombud från Kommunal, som kom på besök från ett annat distrikt, skrev på facebook att ”det var det värsta jag någonsin varit med om i mötessammanhang” och ” Flera av dem agerade aggressivt och stundtals hotfullt. När vi ajournerade mötet blev vi omringade av upprörda ombud från Helsingborg och Malmö”.

Enligt uppgifter till tidningen bestämde den styrande falangen att Internationalen skulle bytas ut mot en arabisk sång vid mötets avslutning.

Socialdemokraterna i Hässleholm blev uppmärksammade på Omar Al-Ganas antisemitiska uttalanden på sociala medier långt före valet, enligt en källa till Norra Skåne.

Annons

Men inget hände förrän media slog upp det för några veckor sedan.

Då valde S i Hässleholm att utesluta Omar Al-Ganas.

Han förklarade att de antisemitiska utfallen på facebook och andra odemokratiska skriverier på sociala medier gjordes för flera år sedan och att han har tagit offentligt avstånd från dessa. Han har bett judiska församlingen om ursäkt.

Stefan OlofsonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons