Annons

”När man dör gråter man och går hem och är ledsen”

Personligt Fyrorna på Vittsjö skola delar med sig av sina tankar om döden.
Personligt • Publicerad 31 oktober 2018 • Uppdaterad 24 november 2021

Jag tror att när man dör så vakar man över sin familj. När jag hör ordet döden tänker jag på mormor och min familjs hund.

Annons

Min katt har typ dött kan man säga. Det är någon som har tagit henne och lagt i skogen mitt i natten. Det var inte skönt. Känslan kan man inte förklara så var rädd om ditt djur.

Jag tror om man har gjort någon dumt i sitt liv så blir man straffad av djävulen. Om man har gjort någon jättedumt så blir man straffad längre. Efter straffet åker man upp till Gud. Om man har varit en bra människa kommer man upp direkt till Gud.

När min mamma var liten dog min morfar. När jag var 8 år avlivade vi min katt Izi.

Jag har en kompis som hade cancer och sen dött när hon var fem år gammal. När jag hör ordet cancer är det inte bra läge. Jag tycker att det är synd om dom som är i Syrien och dör. Jag önskar att Syrien ska ha fred.

Min gammel mormor. Jag visste ingenting innan mamma sa att vi skulle på begravningen. Jag blev ganska ledsen när jag fick höra det. Jag skulle vilja tänka tillbaka och göra det ogjort. Gammel mormor var en bra person. Jag saknar henne.

Annons

Jag känner att man kan tänka tillbaka när man var barn. Och se om man hade nåt man ångrade sig i sitt liv. Om man har förlorat någonting när man var barn. Om man kanske förlorade sin pappa eller mamma i nån bilolycka.

Jag har aldrig träffat min farmor eller farfar för de dog 20 år innan jag föddes. Jag tror att om man dör kommer man till ett bra ställe.

Min farfar har dött och när jag tänker på honom blir jag ledsen. Jag tror att när man dör så blir man ett skelett och man blir läskig.

Jag tror att man efter döden hamnar i sanden. De som lever kvar blir ledsna och tänker alltid på dem.

Jag tror att det blir helt svart. Jag tror inte att ens själen flyger upp i himlen.

Annons

Jag har haft många hundar som har dött. En hund blev påkörd.

Jag tror att när man dör så kommer man till himlen. Och när sitt barn har dött så kommer man till världen som en bebis. Men om man inte har något barn stannar man i himlen för alltid. När mina hästar dog var jag ledsen i flera dagar.

Jag tycker att man blir jätteledsen för att man älskar den människan eller någon i familjen är död.

Det jag tror händer när man dör är att man åker upp till himlen. Sen föds man igen och man lever ett nytt liv. Min mormor gick bort när jag var 4 år. Jag saknar min mormor.

Jag tänker på min katt Silje som vi var tvungna att avliva. Vi hann inte till djursjukhuset så att min nästkusins pappa sköt Silje.

Annons

Min gammelfarfar dog när min pappa var liten. När jag går förbi gravstenen blir jag lite ledsen. Min gammlemormor dog när jag var sex år. Jag var inte på begravningen. Jag känner mig ledsen när jag tänker på det.

När jag dör kommer jag till Allah. Han ser om jag gjort något gott eller dåligt.

Jag önskar att du levde. Du var den roligaste hund som fanns. Jag saknar dej, Mio!

När man dör gråter man och går hem och är ledsen och mår dåligt, efter döden.

Om döden. Jag saknar min mormor som dog när jag var två år gammal.

Annons

När jag fick reda på att min mosters hund Boss var död blev jag jätteledsen. Jag älskade Boss.

Annons
bild 1/21
Kaled
Lily
Ellen
Yasmin
Leo
Ina
Hala
Lukas
Elin
Adnan
Edris
LUKAS F
Faress
Elaf
Alice
Wiktoria
Liv
Arash
Tindhra
Karl
Nova
Kaled
Lily
Marie Strömberg AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons