Annons

SSU-företrädare ställs till svars

Nyheter Ska ha uttalat sig homofobiskt och antisemitiskt.
Publicerad 31 oktober 2018 • Uppdaterad 13 december 2021
SSU:s ordförande Philip Botström under en pressträff på SSU:s kongress på Stockholmsmässan i Älvsjö.
Foto: Erik Simander / TT
SSU:s ordförande Philip Botström under en pressträff på SSU:s kongress på Stockholmsmässan i Älvsjö. Foto: Erik Simander / TT

Kvällsposten var först att rapportera om Skånska SSU (Socialdemokratiska ungdomsförbundet) och deras ledamöter. Enligt KVP har interna klagomål inom ungdomsförbundet handlat om att SSU i Skåne styrs av en falang som sprider fundamentaliska åsikter.

– Det här har tystats jättelänge för det är en maktbas, säger en person med insyn till tidningen.

Annons

Philip Botström, SSU:s ordförande, säger att personerna uppmanas att lämna sina uppdrag. Enligt Sveriges Radio ska två medlemmar uteslutas och alla medlemmar ska skriva under ett kontrakt att man delar förbundets värderingar.

SSU i Skåne ska ta fram en handlingsplan inom tre veckor.

– Om de inte gör det kommer SSU-förbundet dra in hela sin finansiering till SSU-Skåne vilket betyder att de inte kommer kunna bedriva sin verksamhet, säger Philip Botström till SR.

Camilla Landin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons