Annons

Monolog om styrka och Frida Kahlo

Broby Teater Stenbäraland sätter den 24 november klockan 18.30 upp föreställningen ”Du Frida” på kulturhuset Vita Skolan i Broby. Föreställningen är en monolog om den välkända mexikanska konstnären Frida Kahlo.
Östra Göinge • Publicerad 7 november 2018 • Uppdaterad 14 december 2021
Rosie Hennig, till vänster, som Frida Kahlo. Foto: Privat
Rosie Hennig, till vänster, som Frida Kahlo. Foto: Privat

Idén till föreställning kom genom att Rosie Hennig, titelrollsinnehavare och även skaparen bakom monologen, vid en annan teaterföreställning på regissörens begäran skulle bli sminkad som ikonen och konstnären Frida Kahlo.

Rosie Hennig hade vid den tidpunkten ingen aning om vem denna Frida Kahlo var - men efter lite eftersökning på internet blev bilden klar och idén till en föreställning föddes.

Annons

­– Under ett år letade jag och läste nog allt som jag hittade om denna fantastiska kvinna, säger Rosie Hennig.

Mongologen ”Du Frida” handlar om styrka då den mexikanska konstnären Frida Kahlos liv förändrades markant när hon skadades svårt i en bussolycka vid 18 års ålder.

Skador som plågade och smärtade Frida Kahlo livet ut och som går att urskilja i hennes konst som idag är känd över hela världen.

Eva SolérSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons