Tyringe räckte inte till borta mot Krif

Sport • Publicerad 7 november 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Tyringe lyckades inte följa upp derbysegern mot Kristianstad senast med ännu en tung skalp.

– Kallinge är bättre än Kristianstad, de har lösningar över hela banan och är svåra att stoppa. Kristianstad är lättare att stoppa, säger Alfredsson.

Hemmalaget tog ledningen genom Andreas Nordfeldt i power play efter 8.34. Detta sedan Tyringe haft för många spelare på isen och dragit på sig en utvisning.

Krif ökade på till 2–0 genom Adam Hirsch när det återstod tre minuter av den första perioden.

Den andra perioden var bara drygt tre minuter gammal när Albin Storm satte 3–0 och när gästerna drog på sig två utvisningar tätt inpå varandra kunde Krif gå ifrån till 4–0 i spel fem mot tre. Matchuret stod då på 9.11 i andra perioden och målskytt var Niclas Lehmann.

– Vi drar på oss för många utvisningar (16 minuter totalt varav tolv i de två första perioderna) och det håller inte. Det är många spelare som inte får så mycket istid då och vi tappar energi, säger Alfredsson.

Tyringetränaren fick se sitt lag avsluta matchen fullt godkänt.

– I tredje perioden skapar vi väl så mycket som de.

Gästerna spräckte nollan tidigt i sista perioden när Belmin Mesanovic reducerade till 4–1.

Andreas Nordfeldt satte 5–1 till Krif, men fler mål blev det inte och Tyringe fick i alla fall med sig en oavgjord slutperiod hem från Kallinge.

Krif vann skotten med hela 40–20 i Soft Center Arena.

I Tyringe gjorde backlånet från Tingsryd, Elias Gunnarsson, en bra match. Det märktes att han är van vid ett högre tempo och han klarade av att hitta lösningar med pucken även mot ett riktigt starkt motstånd som Krif.