Annons

Inget gehör för överklagande

HÄSSLEHOLM En knappt 60-årig man i Hässleholm med 114 avsnitt i belastningsregistret överklagade en ny fängelsedom för grov olovlig körning, men hovrätten fastslog tingsrättens bedömning.
Hässleholm • Publicerad 12 november 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

En knappt 60-årig man i Hässleholm med 114 avsnitt i belastningsregistret överklagade en ny fängelsedom för grov olovlig körning, men hovrätten fastslog tingsrättens bedömning.

Mannen stoppades tre gånger mellan april och juni då han körde utan körkort, något han gjort många gånger förut. Då gick han samtidigt och väntade på att ett fyra månader långt fängelsestraff skulle inledas, vilket skedde i slutet av juli.

När rättegången kring de tre nya olovliga körningarna hölls i september ville mannen att dessa skulle bakas in i hans redan utdömda straff, vilket inte tingsrätten tyckte. I stället dömde de mannen till ytterligare två månaders i fängelse. En dom som hovrätten nu fastslagit.

Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons