Annons

Husvagnsvrak ska bort

OSBY En gammal husvagn som ligger och skräpar på en parkering i Osby ska nu städas undan. Det meddelar kommunens fastighetschef Anders Edwall.
Osby • Publicerad 15 november 2018 • Uppdaterad 14 december 2021

Husvagnen, som är i bedrövligt skick, ligger vält på sidan på en parkering vid Godsgatan väster om järnvägen. Kommuninvånare och pendlare har konstaterat att det inte ser särskilt snyggt ut med ett husvagnsvrak på en parkering i centrala Osby och framfört önskemål om att den bör tas bort från platsen.

Och nu ska husvagnen, som är fylld med gammalt bråte, bort från platsen.

Annons

Fastighetschefen Anders Edwall berättar att kommunen, med hjälp av den parkeringsfirma som kommunen har avtal med, har ordnat fram tillstånd att få ta bort den.

Bärgning och borttagande är beställt och den ska hämtas snarast, enligt Edwall:

– Det brukar ta någon dag för dem att komma, så vi beräknar att den är borta till helgen.

– Vi har när något hamnar på kommunal mark i form av bilar, husvagnar, skräp och så vidare möjlighet att ta bort det. Det som krävs är en utredning samt ett beslut, oftast tar det ett par dagar från upptäckt tills det är borta.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons