Byggde mur av gamla gravstenar

inrikes Marie kykrogård i Skara har byggt en sextio meter lång mur gjord av krossade gravstenar, skriver Aftonbladet.
Enligt vittnen så ska de avlidnas namn fortfarande vara synliga på stenarna.

Muren stod klar redan i våras, men har väckt reaktioner på nytt.

– När jag kom närmare den och såg jag att den var byggd av gamla gravstenar som krossats. På flera ställen kunde man se både namn och födelsedatum tydligt, säger en person med en släktning som vilar på kyrkogården.

– Jag tycker att det är osmakligt, även om det är på en kyrkogård och det kanske finns en tanke om att det ska vara ett kretslopp eller liknande.

Men enligt både Riksantikvarieämbetet och kammarrätten så finns det inga etiska problem med muren.

Enligt Skara pastorat så har man använt sig av äldre gravstenar av ekonomiska och miljömässiga skäl.

– Jag tyckte själv först att muren inte var så fin, men jag har ändrat mig och det känns mycket bättre att vi kan återanvända gravstenarna till en mur än att de ska bli vägkross som annars är en vanlig användning, säger kyrkogårdschef Anette Senby till Falköpings tidning i en tidigare intervju.