Annons

Mala förstärker inför nästa säsong

Sport • Publicerad 19 november 2018 • Uppdaterad 24 november 2021

Mala vann den här säsongen något otippat den nordöstra sexan. Tillsammans med Broby IF var de seriens suveräner. Mala kom etta i serien men tvåan Broby tog sig ändå upp i femman efter kvalvinst mot Arlöv.

För Mala var det minst sagt en efterlängtad framgång då de under många år spelat i sexan och sjuan.

Annons

Fitim Ahmeti har varit i Mala under de fyra senaste säsongerna. I år blev han spelande tränare för laget och det blev minst sagt succé.

Men han har ännu inte gett klartecken till en fortsättning som tränare i klubben.

– Ingenting är klart än. Men jag har i varje fall tänkt mig en fortsättning som spelare, säger Ahmeti.

Klubben håller just nu på att rusta för den kommande säsongen i femman.

Simon Omari var strålande bra i våras då han gjorde hela tolv mål för Mala. Han gick i somras över till sin gamla klubb IFK Hässleholm där det under hösten blev tre inhopp.

Nu är Omari tillbaka i Mala vilket är ett välkommet tillskott inför säsongen i femman.

Laget har även införskaffat en ny reservmålvakt i Rikard Reimers. Han tränade Röke förra året men nöjer sig nu med att vara backup till Kristoffer Blom.

– Senaste nyförvärvet är Wille Christiansson som väljer att komma tillbaka till som moderklubb, berättar Ahmeti.

Christiansson blir kvar i femman då han den här säsongen spelat i Bjärnum.

– Styrelsen har jobbat riktigt bra då det är tre starka nyförvärv, berömmer Ahmeti som är nöjd med att hans Mala hamnat i den nordöstra femman.

– Jätteroligt då vi får möta grannen Bjärnum och lag från Östra Göinge i stället för att åka till Svalöv eller Teckomatorp. Jag tror att det har stor betydelse för dem som spelar hos oss. Inte minst för dem som jobbar skift.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons