Annons

Långdraget skrotmål tas upp i tingsrätten

Hässleholm • Publicerad 21 november 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

När miljökontoret för tre och ett halvt år sedan gjorde en oanmäld inspektion på bilskroten fann de en rad punkter som stred mot lagstiftningen. Bland annat stod bilar uppställda utan att först ha färdigbehandlats. Ur flera läckte det vätska direkt på marken.

Annons

Mannen, och de båda män som jobbade på bilskroten tillsynsdagen, menade att man höll på att göra i ordning och bygga om på skroten, och att alla de saker som fanns ute varje kväll kördes in under tak. Eventuellt spill på marken samlades också in i slutet på arbetsdagen, och eftersom inspektionen gjordes mitt på dagen blev den missvisande.

Åtalen kom för ganska precis ett år sedan, och rättegångsdag sattes till februari 2018. Men förhandlingarna ställdes in då den misstänkte mannen försökte avvisa hela åtalet.

Lars-Åke EnglundSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons