Sverige vidare efter ny dramatik

HANDBOLL Det svenska damhandbollslandslaget är vidare till andra omgången i Frankrike-EM. Även den tredje gruppspelsmatchen blev oerhört dramatisk. Sverige vann mot Polen med 23-22 (10-5).
Sport • Publicerad 4 december 2018 • Uppdaterad 14 december 2021
Jamina Roberts, Jenny Alm, Anna Lagerquist och Mikaela Mässing jublar efter segern i tisdagens avgörande gruppspelsmatch mot Polen i Hall XXL i Nantes. Foto: Jonas Ekströmer / TT

Det såg bra ut efter första halvlek. Ett långsamt polskt lag fick inte ut någonting av sitt anfallsspel.

I andra halvlek luckrades dock det svenska försvarsspelet upp. Målvakten Filippa Idéhn överlistades gång på gång. Polskorna gjorde på fem minuter lika många mål som under hela första halvlek.

Sverige är vidare med ett nödrop, men det krävs betydligt bättre insatser i fortsättningen.