Annons

Fler hållplatser kan dras in

Hässleholm Busslingorna på Garnisonen och Gäddastorp kan gå samma öde till mötes som slingan på Ljungdala. Det föreslås i Skånetrafikens förslag till nytt linjenät i Hässleholm.
Hässleholm • Publicerad 5 december 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Linje 1 på Ljungdala blir av med hållplatserna utmed Belesvägen nästa vecka. Det är redan beslutat.

Annons

Swecos förslag till nytt linjenät presenterades för Lena Wallentheim (S) och Per Palmgren (M) för ett år sedan. Då gav de klartecken till tjänstemannaförslaget.

[contentcards url="https://www.nsk.se/2018/12/05/forslaget-kan-vara-forodande/" one_line="true"]

Kommunen har redan beslutat att låta linje 3 trafikera Stoby tills vägen har byggts om så att ytterligare en regionbuss kan angöra byn. Det är ett tillköp, som kostar kommunen extra pengar.

Ett annat alternativ är att bygga en bussgatan för att göra resan kortare. den kan byggas i Kompanigatans förlängning mellan Finjasjö Parkväg och Kanslihusvägen. Den vägen

Annons

I början på nästa år ska stadsarkitektkontoret ta fram ett förslag till nytt linjenät med Skånetrafikens förslag som mall.

bild 1/2
Foto: JÖRGEN JOHANSSON
Foto: JÖRGEN JOHANSSON
Fakta:

Resande 2016 i Hässleholm:

sedan 2011 har resande med stadsbuss ökaty från 450 000 resenärer till drygt 700 000 2016.

Stefan OlofsonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons