Urladdning av Vinslöv i andra halvlek

Sport Ingenting verkar kunna Vinslövs HK för tillfället. En helt okej första halvlek följdes upp av en riktig urladdning som sänkte gästande S-hof.
Sport • Publicerad 8 december 2018 • Uppdaterad 14 december 2021
Elias Holmström gjorde åtta mål när Vinslöv besegrade HK S-hof, inför 488 betalande i Furutorpshallen. Foto: Stefan Sandström

Efter en trög inledning på säsongen har Peter ”Cassa” Jönssons killar fått upp farten ordentligt, och matchen mot toppkonkurrenten S-hof var ett bevis på det.

– Vi har bra självförtroende och det märks på planen, säger Peter ”Cassa” Jönsson.

HK S-hof, farmarlag till handbollsligalaget Sävehof, kom med ett ungt lag där de äldsta spelarna var födda 1999, en av dem var Åhusfostrade niometersskytten Gustav Davidsson. Vinslöv hade stora problem att få grepp om honom och Anders Forsell Schefvert (son till Ulf Schefvert som tränar Kristianstads HK) i första halvlek, men samtidigt hade gästerna oerhörda problem med Elias Holmström som gjorde lite som han ville på linjen.

Lagen följdes åt i stora delar av halvleken även om det var gästerna som oftast hade ett eller två måls ledning. Vinslöv hängde dock i och släppte aldrig iväg gästerna, även om det var nära några gånger.

– Vi visste om att de skulle göra mycket mål men sen släpper de in många också, säger ”Cassa” som kunde se 17–17 lysa på resultattavlan efter första halvlek.

Till andra halvlek så ändrade ”Cassa” lite på taktiken och det gav utslag för frånsett de första fem minuterna av halvleken så dominerade Vinslöv den avslutande halvan av matchen. Med ett aggressivare försvarsspel och fortsatt effektivt anfallsspel sprang de enkelt ifrån det ungdomliga S-hof.

– Vi blev noggrannare på vilka vi skulle gå ut på och släppte lite på strukturen i försvaret i andra och det fick effekt, säger ”Cassa”.

Och det fina försvarsspelet gav resultat i många bortkastade bollar från gästernas sida och även en del frustration. Samtidigt fortsatte Vinslöv att prestera framåt.

Om det mesta handlade om Elias Holmström i första halvlek för hemmalagets del så var det kollektivet i andra.

– I pausen så pratade vi om att de skulle ta vår mittsexa hårdare men då blir det större utrymme till de andra. Det är lite av vår styrka att vi har kan sprida målskyttet så mycket, säger ”Cassa” som fick se det bjudas på flera läckerheter under andra halvlek.

Exempelvis lurade Emil Schuster hela bortaförsvaret med en passning bakom ryggen som friställde Viktor Rundqvist. Och samme Rundqvist bjöd även på en ”japan” som Björn Lidén van Riessen låg bakom.

Även om Vinslöv vann andra halvlek med 21–12 så är Peter ”Cassa” Jönsson säker på att det finns mer att plocka ut ur laget.

– Många av spelarna är vana vid att spela 60 minuter och då kanske de går på 85–90 procent. Lär de sig att gå max istället och sen byta så kommer vi att få ut ännu mer, men det kommer ska du se, säger ”Cassa” efter 38–29-segern som oclså innebar ett kliv upp på tredjeplatsen bakom Kärra och Ankaret.