Annons

Man skickade bilder på sitt kön – döms

Osby • Publicerad 11 december 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

En man i 50-årsåldern döms av Hässleholms tingsrätt till fängelse i ett år och sex månader på en lång rad åtalspunkter.

Han fälls bland annat för att ha sexuellt ofredat en kvinna hemmahörande i Osby kommun.

Annons

Det sexuella ofredandet av kvinnan ska ha pågått i perioder mellan hösten 2016 och våren 2017. Kvinnan, som från början inte haft en aning om vem mannen var, ska inledningsvis ha fått motta mer ”oskyldiga sms” från mannen.

Dock ska meddelandena kvickt skiftat karaktär och eskalerat i både omfattning och innehåll.

Mannen ska ha fortsatt med att skicka meddelanden, filmer och bilder via bland annat sociala medier.

Materialet hade stundtals grov sexuell karaktär; bland annat fick kvinnan motta filmer som föreställer samlag och även bilder på mannens eget kön.

Dessutom har han i samband med bilderna och filmerna uttryckt en önskan om att ha sexuellt umgänge med kvinnan.

I domen framgår att kvinnan aldrig ska ha svarat på något av mannens meddelanden.

Hon har vidare uppgett att mannens meddelanden vållat henne stort psykiskt lidande, obehag och att hon har varit ”fruktansvärt rädd och sovit dåligt”.

Mannen själv har i förhör erkänt omständigheterna.

Han ska ha bett om ursäkt för det han gjort och förklarar sitt agerande med att han varit påverkad av droger.

Hans brottsliga bana stannar dock inte vid de sexuella ofredandena. Han döms även för en större mängd trafikbrott av olika slag, däribland försök till grov misshandel.

Annons

Försöket till grov misshandel inträffade i Karlshamn i maj i år.

Påverkad av både alkohol och droger ska mannen då ha kört upp på en trottoar och i hög fart varit nära att köra på såväl en polisman samt fem yngre kvinnor.

Mannen förekommer sedan tidigare under 35 avsnitt i belastningsregistret och har flera gånger dömts för sexuellt ofredande. I dagsläget sitter han redan fängslad efter att dömts för andra brott.

Tingsrätten menar att avgörande för straffvärdet den här gången främst har varit åtalspunkten om försök till grov misshandel, men konstaterar att även de sexuella ofredandena har ett straffvärde som överstiger bötesnivån.

Således dömer de mannen till fängelse i ett år och sex månader.

Han döms även till att betala skadestånd till flera personer, däribland 10 000 kronor till kvinnan han sexuellt ofredat.

Sammantaget fälls han på följande åtalspunkter: Grov vårdslöshet i trafik, försök till grov misshandel, grov olovlig körning, sexuellt ofredande, ringa narkotikabrott, brott mot knivlagen, rattfylleri, hastighetsöverträdelse, snatteri samt märkesförfalskning.

Magnus WahlströmSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons