Rökes dåliga trend bruten

Sport • Publicerad 14 december 2018 • Uppdaterad 15 december 2021
Fabian Rönningdal gjorde sin kanske allra bästa insats i Röketröjan i Staffanstorp. FOTO: STEFAN SANDSTRÖM/ARKIV

På de fem senaste matcherna har det bara blivit en poäng för Röke son sjunkit som en sten i den södra innebandyettan. Men förhoppningsvis kom vändningen i Staffanstorp då Röke kunde ta sin första trepoängare sedan Hovshaga besegrades hemma i Qpoolen med 8–5 den 28 oktober.

Därför var det stor glädje i Rökelaget efter segern i Bråhögshallen.

– Dett har vi längtat efter den dystra novembermånaden, säger Björn Larsson.

Efter tio inledande minuter utan mål så exploderade Röke med tre mål på två minuter och 22 sekunder.

Edvin Andersson gjorde 1–0 efter 11,34 assisterad av Jimmy Lagerqvist. Minuten senare höll sig målsprutan Zoltan Veszpremi framme och gjorde 2–0. Fabian Rönningdal fick en assistpoäng vid målet. 3–0 kom när matchklockan stod på 13,56 genom Jacob Eliasson som assisterades av Niklas Larsson.

– Framförallt tycker jag vi jobbar riktigt bra defensivt, menar Röketränmaren.

Röke var på hugget direkt i den andra perioden som bara var en minut gammal då unge Hannes Carlsson-Lundholm ökade på ledningen till 4–0. Andreas Johansson assisterade till målet vilket han även skulle även göra till nästa som betydde 5–0. Målet kom efter sju minuter och gjordes av Edvin Andersson som därmed blev tvåmålsskytt.

Perioden avslutades med ännu ett Rökemål. De var dessutom ofina nog att göra mål i box play då Zoltan Veszpremi satt utvisad. Joakim Larsson passade till brodern Niklas som gjorde 6–0.

– Vi har tre riktigt bra kedjor som producerar framåt. Vi hade de inte så mycket bly i händerna framåt som vi haft i de tidigare matcherna.

Hässleholmslaget fortsatte trampa på i den tredje perioden. 7–0 kom tre minuter in på den med Victor Ohlsson som målskytt och Zoltan Veszpremi som serverare.

I mitten av perioden blev det även 8–0 efter mål av Rökes unga talang Fabian Rönningdal. Victor Ohlsson gjorde även 9–0 med fem minuter kvar av matchen assisterad av Jimmy Lagerkvist.

I slutet tröstmåklade sedan hemmalaget dubbelt.

– I dag vill jag hylla hela kollektivet. Men jag vill ändå ge ett extra plus till Viktor Svendesen i målet. Även Fabian Rönningdal var mycket bra. Han tog verkligen chansen och var otroligt bra, berömmer Larsson vars lag nu tar julledigt.

– Vi har gjort bra tränin gar p sista tiden så det var skönt att även få kvitto på det.