Annons

Magneten ger 8 905 kronor

Hässleholm 593,7 kg saker lämnades under veckan in i Magnetens Återbruksbutik. Tack vare det skänker Hässleholm Miljö 8 906 kr till Musikhjälpen och allas rätt att funka olika.
Hässleholm • Publicerad 16 december 2018 • Uppdaterad 24 november 2021

Hässleholm Miljö har valt att uppmärksamma årets upplaga av Musikhjälpen genom att uppmuntra Hässleholmarna till återbruk.

För varje kilo som lämnades in i Återbruksbutiken på Magneten den 11 och 13 december skulle Hässleholm Miljö skänka 10 kronor. En utmaning som många i kommunen hakade på!

Annons

– Det är fantastiskt roligt att så många har besökt oss och lämnat in saker. Det gör stor skillnad, både för Musikhjälpen och miljön, säger Emma Krantz, kommunikatör på Hässleholm Miljö.

I tisdags kom det sammanlagt in 149,7 kg till butiken och i torsdags hela 444 kg in. Det var ett högt tryck i Återbruksbutiken under torsdagen där många kommuninvånare ville vara med och bidra.

Det blev snabbt många säckar kläder men annars var det en stor variation bland det som kom in. En del besökare hade tänkt till för att få upp vikten och hade med sig porslin och stekpannor. Många besökare stannade även kvar och fyndade i Återbruksbutiken som fungerar genom byteshandel.

– När vi såg det fantastiska engagemanget och allt som kom in beslöt vi oss för att höja vårt bidrag från 10 till 15 kronor för varje kilo inlämnat. berättar Emma.

Hans Bryngelson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons