Annons

Anhölls efter påträffat vapen

Hässleholm • Publicerad 17 december 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Polisen anträffade två män på Skolgatan i Hässleholm under tidig fredagskväll och fattade misstanke kring dessa.

– En man i 20-årsåldern uppträder nervöst och polisen beslutar sig för att göra en husrannsakan, säger Magnus Vendler på Hässleholmspolisen.

Annons

Vid husrannsakan på mannens bostadsadress i centrala Hässleholm påträffades såväl narkotika som någon form av vapen, och mannen greps. Under lördagen anhölls han, misstänkt för grovt vapenbrott samt narkotikabrott av normalgraden (bruk, innehav och överlåtelse). Den andre mannen misstänks för narkotikabruk.

På måndagseftermiddagen kom häktningsframställan, och själva häktningsförhandlingarna mot mannen hålls under tisdagsförmiddagen.

I häktningsframställan anges skälen till varför åklagaren vill att mannen ska sitta fortsatt frihetsberövad. De två punkter kammaråklagare Johan Eriksson trycker på är att mannen dels kan bidra till att den misstänkte undanröjer bevis eller på andra vis försvårar utredningsarbetet, dels att minimistraffet för grovt vapenbrott är två års fängelse, och att det saknas skäl för att inte häkta honom.

Åklagaren vill också ha möjlighet att ålägga den misstänkte med restriktioner. Mannen sitter för närvarande i förvar hos polisen i Kristianstad.

Fallet blir det andra grova vapenbrottet under hösten i Hässleholm. I mitten av augusti hittade polisen pistoler och ett hagelgevär i två lägenheter i centrala Hässleholm, och efter fyra månaders häktning skedde huvudförhandlingen mot de två misstänkta männen i Hässleholms tingsrätt under förra veckan. I det ärendet faller dom på fredag.

Lars-Åke EnglundSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons