Annons

Kavalkad av bråk i Osby på söndagen

Osby • Publicerad 17 december 2018 • Uppdaterad 14 december 2021
Foto: TT
Foto: TT

En följetong av händelser under söndagen som polisen sätter i samband med varandra ska ha resulterat i sammanlagt åtta polisanmälningar.

Annons

En ordväxling ska därefter ha uppstått männen emellan vilket lett till handgemäng och allmänt tumult. I tumultet ska mannen i 20-årsåldern både blivit slagen och skallad innan han tog fram sin mobiltelefon för att kontakta polisen. Mannen som skallade honom ska då ha tagit mobiltelefonen och kastat den i marken så att den gick i sönder.

När tumultet männen emellan lagt sig ska enligt polisanmälan ytterligare en man, i 30-årsåldern, trätt in i handlingarna. Han ska ha hotat mannen i 20-årsåldern till livet om han valde att kontakta polisen.

Senare på kvällen ska händelseutvecklingen ha fortsatt. Den tidigare på dagen misshandlade mannen ska då ha trängt sig in i en familjs lägenhet i centrala Osby. I lägenheten ska bland annat en man och en kvinna i 50-årsåldern ha befunnit sig. Om de har någon relation sedan tidigare till mannen som misstänks ha trängt sig in i lägenheten är oklart, men någon form av bråk ska ha uppstått. Mannen i 20-årsåldern ska på något sätt ha slagit mot kvinnan som fick ont i armarna samt blåmärken.

I samband med bråket i lägenheten har även en motanmälan upprättats. Mannen i 20-årsåldern, som misstänks för att ha trängts sig in, påstår då att han blivit angripen av tre personer som befann sig i lägenheten. Enligt polisanmälan ska han ha blivit nedsparkad och fått rivsår samt en svullnad i pannan.

Sammantaget ska dock åtta polisanmälningar ha upprättats i samband med händelserna enligt följande: Tre anmälningar om misshandel, en om skadegörelse, en om övergrepp i rättssak, en om hemfridsbrott, en om olaga hot och en om stöld.

Magnus WahlströmSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons