Annons

Osbyrevyn fortfarande samma skrattspegel

Recension Osbyrevyn är även i år en skrattspegel med vars hjälp folkhemmet kan skratta åt sig själv.
Publicerad 3 januari 2019 • Uppdaterad 24 november 2021

Osbyrevyn är även i år en skrattspegel med vars hjälp folkhemmet kan skratta åt sig själv. Efter två SM-guld då de TV-favoriserade kollegerna på andra håll i landet snuvades, växer förväntningarna. Kanske var det hårt spända förhoppningar som gjorde att det dröjde ett tag innan ovationerna brakade loss under premiärkvällen. Men sedan var det som vanligt; fullt ös i salongen, handklappningar i takt med musiken och stående ovationer som tack för en lyckad premiär.

Annons

Ensemblen rider högt på den höga igenkänningsfaktorn. Vem känner inte igen problemet med arbetskamrater som glömmer att diska sina slabbiga tallrikar och muggar? Eller den göteborgske terapeuten (Pär Nymark) som i bästa/sämsta Glenn Hysén-stil vitsar sina klienter (Camilla Isaksson och Jörgen Sjöberg) ner till förtvivlan? Moralens väktare är väl inte så många numera men nog kändes Pär Nymark trovärdig som amazon på dygdens barrikader och Anna-Karin Lennartsson som bigott och trånande väninna.

Till sist en påminnelse om att även solen har sina fläckar:

bild 1/5
Osbyrevyn Ensemblenummer om Flamingo. Foto: Pressbild
Osbyrevyn ”Helt sanslöst”. 
 Foto: Pressbild
Jessica Persson med publikens favorittant Gulli. Foto: Pressbild
Jessica Persson och Lars Magnusson i numret Alpluft som inte föll Norra Skånes recensent Billy Bengtsson i smaken. Foto: Pressbild
Pär Nymark och Anna-Karin Lennartsson. Foto: Pressbild
Osbyrevyn Ensemblenummer om Flamingo. Foto: Pressbild
Osbyrevyn ”Helt sanslöst”. 
 Foto: Pressbild
Fakta:

Nyårsrevy

Osbyrevyn: Helt sanslöst.

Medverkande: Lars Magnusson, Jessica Persson, Pär Nymark, Nina Parkeborn, Jörgen Sjöberg, Camilla Isaksson, Anna-Karin Lennartsson och Tess Allain.

Premiärföreställning: Nyårsafton 2018.

Lokal: Borgen i Osby

Billy Bengtsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons