Annons

Wedenell har klurat klart

Sport 27-årige skyttekungen vill vara med i nystarten.
Sport • Publicerad 6 januari 2019 • Uppdaterad 13 december 2021
Joel Wedenell vet hur man sänker allsvenska lag. Foto: Stefan Sandström/Arkiv
Joel Wedenell vet hur man sänker allsvenska lag. Foto: Stefan Sandström/Arkiv

Joel Wedenell har varit en jagad man sedan Hässleholms IF avslutade säsongen i kvalreturen hemma mot Smedby den 4 november. Då gjorde Wedenell samtliga mål i 3–0-segern.

Klubbar på olika nivåer var snabba med att anmäla sitt intresse för den pålitlige måltjuven som gjorde 18 mål i tvåan i år. Det har pratats om Kristianstad FC i division ett och Christian Folin-tränade Nosaby IF som är HIF:s seriekonkurrent i division två.

Annons

– Det har funnit ett ganska brett intresse, säger Joel Wedenell som inte har stressat fram ett beslut.

Hur har tankarna gått?

– Man har tänkt på vad man vill göra och lite över vad man har kunnat göra. Vi har precis köpt hus och jag trivs bra med mitt jobb. Jag har funderat fram och tillbaka och kommit fram till att jag inte är beredd att lägga det som krävs för att flytta på mig, säger Wedenell som bor i Hanaskog och jobbar i Kristianstad.

Joel Wedenell har tidigare spelat i Mjällby (2015–2016) där han provat på både superettan och division ett-spel. Det spelade till viss del också in i beslutet.

– Hade jag inte gjort det en gång innan så kanske jag hade varit mer desperat att göra det nu, förklarar han.

Till slut vägde det alltså över för HIF.

– Jag trivs fantastiskt bra. Ett tag såg det ut som att många lämnade men efter att ha träffat HIF och fått veta deras tankar har beslutet att stanna växt fram.

Kan man kalla det en nystart för HIF?

– Det skulle jag nog säga, i alla fall till viss del. Det är ju ny tränare, ny styrelse och en del förändringar i truppen så visst blir det en liten nystart. Det var jag kanske lite negativ till i början när det kändes som att det kunde bli för radikala förändringar. Men jag tror att det kommer att bli bra.

Och ni börjar träna redan på måndagskvällen?!

Annons

– Vi gör tydligen det, haha. Det ska bli roligt att komma igång och spela fotboll igen, det är ju inte så mycket tid innan tävlingsmatcherna börjar.

Redan den 17 februari ställs HIF mot Elfsborg i Svenska cupen.

Hur högt kan HIF sikta i år?

– Lite svårt att uttala sig om med tanke på att truppen inte är helt klar. Det är lite mer ovisst i år men jag vill absolut gå in med inställningen att vi ska vara ett bra division två-lag, det är i alla fall en målsättning som jag själv har i huvudet.

Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons