Annons

HIF har hittat sin målvakt

Sport • Publicerad 9 januari 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

Adam Larsson startade i 14 matcher 2017 medan det blev elva matcher i den gulsvarta startelvan under 2018, men några fler matcher där blir det inte för honom. I år återfinns han istället i den HIF:s grönvita elvan, och enligt honom själv var klubbytet enkelt.

– För att HIF visade intresse för mig, det gjorde inte IFK, säger 21-årige Adam Larsson som fått sin fotbollsfostran i blekingska Kyrkhultsklubben Union, men som även hunnit representera Mjällby, Högadal och Bromölla på vägen till HIF.

Annons

Eftersom Adam bor och jobbar i Kristianstad och har sina rötter i Blekinge fanns det tankar på att vända sig österut, men förutsättningarna i HIF lockade mer.

– Det var många klubbar som hörde av sig och jag har varit öppen för allt, men sen blev valet rätt enkelt, säger Adam Larsson.

Och det som vägde tungt i hans beslut var möjligheten till speltid. Under de tre senaste åren (ett år med Bromölla i division tre och två år i division två med IFK Hässleholm) har han fått dela målvaktssysslan – med Kristian Önnervik i Bromölla och med Alexander Nilsson i IFK.

– Klart att konkurrens sporrar en och jag är inte rädd för konkurrens, men samtidigt så när man är ung vill man ha kontinuitet med matcher och så för att utvecklas. Och vad jag har förstått så ska jag vara förstemålvakt i HIF.

Det är något som HIF-tränaren Niclas ”Kneten” Lindeqvist intygar att så blir fallet.

– Adam blir förstemålvakt och sen kommer vi att fylla på underifrån, säger ”Kneten” och fortsätter.

– Jag har sett honom i den del matcher och han är en målvakt med hög potential och som vet vad han vill med sin fotboll. Så när vi hörde att han inte skulle fortsätta i IFK så var det givet att vi tog kontakt med honom.

Trots sin ungdom så har Adam Larsson gjort en hel del A-lagsmatcher i både division två och tre, men att kalla sig rutinerad vill han inte.

– Nej, det vet jag inte om jag är. Men visst känner jag att man kommer in i spelet snabbare och bättre för varje år, säger han.

– Det är klart att det är en fördel att han varit med och spelat i tvåan redan, säger ”Kneten” som är nöjd med att HIF äntligen fått in en målvakt i truppen.

Annons

– Eftersom både (Jonas) Osberg och Johannes (Ljungbäck) lämnade så var det ett måste, och det är klart att det varit högprioriterat.

I måndags drog HIF igång försäsongsträningen, och Adam erkänner att det saknas en del i tajmingen och tempot nu men att det kommer tillbaka ganska snabbt. Om inte annat så bör det vara på plats till mitten av februari när HIF ställs mot Elfsborg och Djurgården i Svenska cupen.

– Roligare än så kan det knappast bli. Det är inspirerande att får möta allsvenskt motstånd, och det såg man väl inte i spåkulan i fjol att det skulle hända. Och så får man se hur man står sig mot det motståndet, det ska bli roligt, säger Adam Larsson.

bild 1/2
Inför fjolåret öppnade Adam Larsson dörren till Hässleholms IF. Nu stänger han densamma och går till Eskilsminne i division 1. Foto: Robert Rolf/Arkiv
Efter bara fått spela hälften av matcherna de tre senaste säsongerna hoppas Adam Larsson att han i Hässleholms IF ska få vara den förstemålvakt han vill vara. Foto: Robert Rolf
Inför fjolåret öppnade Adam Larsson dörren till Hässleholms IF. Nu stänger han densamma och går till Eskilsminne i division 1. Foto: Robert Rolf/Arkiv
Efter bara fått spela hälften av matcherna de tre senaste säsongerna hoppas Adam Larsson att han i Hässleholms IF ska få vara den förstemålvakt han vill vara. Foto: Robert Rolf
Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons