Annons

Influensa och skador orosmoment i Tyringe

Sport – Det är rena sjukstugan för tillfället vilket gör att det bestäms sent vilket lag vi ställer upp med mot Dalen, säger Tyringetränaren Henrik Alfredsson.
Sport • Publicerad 11 januari 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

Tyringe saknade fyra ordinarie spelare i söndagens match i Mörrum. Jeppe Holmberg, Emil Backman och Tyler Coulter var sjuka medan Isac Hedlund spelade match med klubbens juniorlag. Under matchen fick även Tobias Fridh utgå på grund av en skada.

– Klart är att Backman inte kommer vara med mot Dalen vilket även gäller Sanny Hafström som fått bakslag efter sin skada, berättar Alfredsson som inte heller kan räkna med Fridh.

Annons

– Han fick en tackling mot överkroppen som tog illa och hinner inte bli okej till kvällens match.

Juniorspelaren Adam Ringdahl kallades in till matchen mot Mörrum. Han är med även denna gång och får sällskap med Isac Bexdal som även han i vanliga fall spelar i Tyringes J-lag.

I söndags blev det förlust för Tyringe i Mörrum med 0–1.

– Det var ganska tempofattig match som vi lika gärna kunde vunnit. Jag tycker att vi skapade chanser till det. Matchen var väldigt tillknäppt där Mörrum bevakade sin ledning under slutperioden.

I dag blir det en ny bortresa för Tyringe som åker till Norrhammar för ett möte mot HC Dalen i deras hemmarena Skandia Mäklarna Center.

– Ett lag som vi spelade ut hemma i Tyrs Hov medan vi gjorde en riktigt plattmatch mot dem däruppe, säger Alfredsson.

Som är överraskad över Smålandslagets bleka säsong så här långt.

– De är ett av de lag som floppat den här säsongen. På försäsongsträffen var Dalen ett av de lag som tippades komma i toppen. Ser man till deras spelarmaterial så har de ett fantastiskt lag, säger Alfredsson som räknar med en tuff match för sitt lag i Norrahammar.

– De är mycket svårslagna i sin hemmahall.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons