Ett 20-tal fönsterrutor krossades när den upprörde 17-åringen gick bärsärkagång med en pinne. 8Foto: Polisen
Totalt uppstod skador för 178 440 kronor under den grova skadegörelsen. 8Foto: Polisen
Två tv-apparater och två datorer med tillhörande skärmar slogs sönder av 17-åringen. 8Foto: Polisen

Slog sönder hem efter flyttbesked

ARLÖV Den 17-årige flyktingen fick besked om att han var tvungen att flytta från HVB-hemmet i Arlövsgården, eftersom han skulle fylla 18 år.
Han blev så upprörd att han slog sönder 20 fönster, 2 tv-apparater och delar av inredningen.

Den numera 18-årige pojken åtalas nu för grov skadegörelse. Det uppstod skador för 178 440 kronor när han gick bärsärkagång.

Det var vid lunchtid den 28 oktober 2017 som den unge mannen beväpnade sig med en pinne och började gå loss på fönster och inredning.

När den första polispatrullen kom till platsen var han mycket aggressiv och stod med långpinnen i ena hand och en glasskärva i den andra.

Framför patrullens ögon fortsatte han att slå sönder saker, trots att både poliserna och hans tvillingbror försökte lugna ned honom.

Polisen kallade på förstärkning. När en grupp ordningspolisen kom till Arlövsgården kunde pojken, som hade låst in sig på sitt rum, gripas.

18-åringens gode man berättar i förhör att allt började med att han besökte HVB-hemmet för att förbereda flyktingpojken på vad som skulle hända när han blev myndig.

Den gode mannen berättade att pojken skulle tvingas flytta. Följden blev att flyktingen sprang till sitt rum och börja slå sönder saker. Den gode mannen beskriver det hela som ”ett inferno”.

Den åtalade 18-åringen berättar i förhör att han hade tagit sömnmedicin under natten innan händelsen, men kunde ändå inte sova. Han bekräfta att det var flyttbeskedet som gjorde honom arg.

– Jag blev så upprörd att jag inte förstod vad jag gjorde, säger 18-åringen i förhör.

Han är numera bosatt i en annan del av Skåne.