Åttonde raka vinsten för Lönsboda

Sport • Publicerad 12 januari 2019 • Uppdaterad 13 december 2021
Fabian Olofsson, till höger på bilden, gjorde tre av målen då Lönsboda besegrade Landskrona. FOTO: STEFAN SANDSTRÖM

Det var två topplag som möttes inför 222 åskådare i Lönsboda sporthall. Vilket märktes på den höga spelkvaliteten.

– I mina ögon är Landskrona ett topp 3-lag. Så det var en riktigt kul match med hög intensitet och bra fart, menar Lindhe.

Den första perioden slutade 1–1 efter Lönsbodamål av Fabian Olofsson. I den andra perioden svängde matchen fram och tillbaka.

Två mål av André Bengtsson och ett av Fabian Olofsson betydde 4–3 för Lönsboda och första gången i matchen de var i ledningen. Gästerna vände till 5–4 men bara åtta sekunder före periodslutet kvitterade Mattias Pettersson till 5–5.

– Efter en första period där vi tvingade deras målvakt till några bra räddningar tog de över i andra. Men sedan tycker jag att vi tog tillbaka initiativet i tredje perioden, säger Tobias Lindhe.

Vars lag dock fick kämpa i uppförsbacke ännu en gång då Landskrona gjorde 6–5. Men några minuter senare kunde planens bästa spelare Fabian Olofsson göra sitt tredje mål för dagen och därmed 6–6 som var resultatet vid full tid.

Gästerna drabbades av en dubbelutvisning alldeles i slutet av matchen vilket gjorde att Lönsboda fick påbörja spelet i sudden med fem spelare mot tre. Ett läge de inte missade. Timmy Nilsson slog en sidledspassning till Mattias Pettersson som efter 50 sekunders spel satte segermålet 7–6 vilket betydde den åttonde raka segern för hans Lönsboda.

– Vi hade tre power play i dag och gjorde mål i samtliga, myser Lindhe vars lag gick upp på tredje plats i den skånska andradivisionen.

– Målsättningen står fast att vi ska vara bland de två främsta lagen i serien som får kvala till ettan.