Annons

Röke tog viktig bortaseger

Sport • Publicerad 12 januari 2019 • Uppdaterad 13 december 2021
Noak Wanstadius. ARKIVBILD
Noak Wanstadius. ARKIVBILD

Det var två mittenlag som möttes i Sparbanken Wictory Center i Varberg. Även om Röke vann hemmamatchen klart i höstas så hade Larsson stor respekt för motståndet.

– Warberg är ett mittenlag på bortaplan men hemma är de ett helt annat lag då de har med sin kedja som i princip bara innehåller före detta landslagsspelare.

Annons

– Vi matchade vår andrakedja med Fabian Rönningdal, Daniel Rydhög, Jimmy Lagerkvist, Pontus Hellsing och Noak Wanstadius mot dem som gjorde en fantastisk defensiv insats.

Hemmalaget fick en drömstart då de gjorde 1–0 redan efter 1,20. Men Röke kom igen och kvitterade till 1–1 genom Niklas Larsson efter 8,09. I den 14:e minuten var det dags för brodern Joakim Larsson att hitta nätet vilket betydde ledning med 2-1. Ett försprång de fick behålla tills det återstod 19 sekunder av perioden när Warberg kvitterade.

Hemmalaget gjorde 3–2 i mitten av den andra akten men i slutminuten av denna satte Joakim Larsson sitt andra mål för dagen vilket betydde att det stod 3–3 inför den avslutande perioden.

– Då stod matchen och vägde och det kändes som att det lag som fick 4–3 skulle vinna, säger Larsson.

Som till sin glädje fick se Noak Wanstadius göra det viktiga 4–3 målet 5,10 in på slutperioden. Niklas Larsson satte 5–3 med sex minuter kvar och slutminuterna prickade Hannes Carlsson-Lundholm och Jacob Eliasson in var sitt mål fram till slutresultatet 7–3.

– Det som låg bakom vinsten var andrakedjans defensiva jobb och förstakedjan med Andreas Johansson, Emil Martinsson, Niklas Larsson, Jacob Eliasson och Joakim Larsson vilka levererade målen, menar Björn Larsson.

– Det var kanske inte säsongens bästa spel men det var en otroligt tungt seger. Vi krigade på och täckte mycket skott.

Nu väntar ett Skånederby för Röke mot Åstorp/Kvidinge på onsdag hemma i Qpoolen.

– Det ska bli riktigt roligt. Jag förväntar mig en riktigt tuff match så det gäller att vi är otroligt fokuserade, säger Björn Larsson.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons