Annons

Mobila poliser tar plats på Stortorget

HÄSSLEHOLM Nu är det inte bara mindre orter som får besök av polisens mobila kontor – sedan i dag, måndag, finns ”polishusbilen” på plats på Stortorget i Hässleholm varannan måndag.
Hässleholm • Publicerad 14 januari 2019 • Uppdaterad 13 december 2021
Polisinspektörerna Anders Greger och Magnus Gustafsson kan hjälpa till med det mesta i sitt mobila poliskontor. 
Foto: Pernilla Ekdahl
Polisinspektörerna Anders Greger och Magnus Gustafsson kan hjälpa till med det mesta i sitt mobila poliskontor. Foto: Pernilla Ekdahl

När projektet med att ha ett mobilt poliskontor inleddes var tanken att ”husbilspoliserna” skulle koncentrera sig på orter som inte hade någon polisstation. Så har man också arbetat under det år verksamheten varit igång, men nu har schemat genomgått en liten förändring.

– I Osby och Ronneby har vi haft väldigt bra respons, men på vissa mindre orter har vi inte haft några besökare alls så sedan årsskiftet kommer vi att besöka även Kristianstad och Hässleholm, trots att det finns polisstationer här, säger Anders Greger.

Annons

Måndagar udda veckor finns det mobila poliskontoret på Stortorget i Hässleholm mellan klockan 10 och 14.30 och här kan man göra de flesta polisärenden, utom passhantering.

– Om man har ett särskilt ärende går man till polisstationen, men här kan vi snappa upp alla flanörer, säger Anders Greger.

Det folk främst tagit upp med de mobila poliserna hittills har handlat om trafik.

– En liten ort ska vara förskonad från stora problem och då återstår trafiksituationen. Det är sådant folk känner en otrygghet kring och det finns många önskemål om åtgärder, säger Magnus Gustafsson.

Pernilla EkdahlSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons