Annons

IFK:s lagbygge snart färdigt

Sport • Publicerad 15 januari 2019 • Uppdaterad 24 november 2021

IFK Hässleholm har haft det väl förspänt på målvaktssidan de senaste åren, och även om de tappat Adam Larsson till rivalen Hässleholms IF ser det fortsatt bra ut. Sedan tidigare har Alexander Nilsson kontrakt och i dagarna har de gulsvarta förlängt med 18-årige talangen Carl Lundahl Persson.

– Det är två unga och riktigt bra målvakter. Alex har redan visat vad han kan, och han tränar från och till med Helsingborgs IF. Carl stod två matcher redan i fjol och kommer göra det bra, säger Henrik Jönsson som är vice ordförande i IFK Hässleholm.

Annons

Med två så unga målvakter i laget räknar Henrik med att de kommer att sporra varandra och göra varandra ännu bättre.

På plussidan finns även en före detta skyttekung och tränare, men han ska varken spela i laget eller träna laget. Det är nämligen Peter Persson som efter 14 års bortavaro från IFK nu åter finns med i de gulsvarta leden.

– Han har ett stort IFK-hjärta och en enorm fotbollskunskap, och nu kommer han att ingå i vår fotbollsgrupp. Tanken är att hjälpa till med både A- och J-truppen med tankar och synpunkter till spelare och ledare, säger Henrik Jönsson.

På spelarfronten är det även klart att 18-årige anfallaren Elliot Nilsson även fortsätter i IFK. Däremot är det ännu inte klart hur det blir med nyckelspelarna Mike Andrew och Patrick Osiako.

– Det är inget nytt att rapportera om där egentligen. De har med tränarens tillåtelse semester några veckor till, men vår utgångspunkt är att de ska vara kvar i klubben, säger Henrik Jönsson.

Men jobbar ni på några ersättare till dem om det blir så att de inte stannar?

– I så fall har vi en reservplan, men just nu känner jag ingen oro för det.

I nuläget har IFK 19 spelare i truppen, men Henrik Jönsson räknar med att den kommer att fyllas ut med ytterligare en eller två spelare.

– När vi drog igång träningen i lördags var det en kille med och provtränade, och det kommer att vara med ytterligare en eller två killar och träna med oss den närmaste tiden så får vi se vad det blir av det.

Känner du att ni har den truppen ni vill ha?

Annons

– Både vad gäller antalet spelare och vilka spelare vi har så känner vi oss trygga med det, säger Henrik Jönsson.

bild 1/4
Peter Persson ska hjälpa till att peka ut riktningen för IFK Hässleholm.
Foto: Patric Berg/Arkiv
Carl Lundahl Persson har stått i Skånelaget och debuterade i division två 2017. Foto: Stefan Sandström
Patrick Osiako är osäker.
FOTO: STEFAN SANDSTRÖM/Arkiv
Mike Andrew saknades i IFK Hässleholms genrep mot Eskilsminne men ska vara tillbaka till division två-premiären. Foto: Stefan Sandström/Arkiv
Peter Persson ska hjälpa till att peka ut riktningen för IFK Hässleholm.
Foto: Patric Berg/Arkiv
Carl Lundahl Persson har stått i Skånelaget och debuterade i division två 2017. Foto: Stefan Sandström
Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons